Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΔΑΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
«Στον αέρα» ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι

«Στον αέρα» κινδυνεύουν να βρεθούν για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Ηρακλείου.

Οπως καταγγέλλει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, στις 31/10 λήγει η σύμβαση του εργολάβου που το διαχειρίζεται, ενώ παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της προς το δήμο, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, δεν έχει πάρει καμία απάντηση για το μέλλον του ΚΔΑΥ και των εργαζομένων σε αυτό.

«Καλούμε άμεσα τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στις 54 οικογένειες των εργαζομένων στο εργοστάσιο, αλλά και απέναντι στο σύνολο των δημοτών της πόλης», τονίζει η Σωματειακή Επιτροπή της Ενωσης. Διεκδικεί να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και η συνέχιση της ανακύκλωσης στο Ηράκλειο και συνολικά στους δήμους της ανατολικής Κρήτης.

Υπενθυμίζει πως το 2015, «μετά από αγώνα 180 ημερών, αναγκάσαμε τον σημερινό εργολάβο να μας επαναπροσλάβει», στέλνοντας μήνυμα σε όλους όσοι «πιθανά επιδιώξουν την εξόντωση της οργάνωσης που έχουμε κατακτήσει ή θελήσουν να βάλουν σε εφαρμογή σχέδια που να μας εξαναγκάσουν σε παραίτηση ή εφησυχασμό από τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά».

«Δεν κάνουμε πίσω σε κανένα από τα δίκαια αιτήματά μας», τονίζει η Ενωση και ξεκαθαρίζει πως οι εργαζόμενοι θα παλέψουν ενάντια σε κάθε προσπάθεια για προσωρινό κλείσιμο του εργοστασίου ενώ οι ίδιοι παραμένουν απλήρωτοι. Διεκδικούν την καταβολή από τον εργολάβο των οφειλόμενων από το μισθό και το επίδομα αδείας, καθώς και τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, σε περίπτωση συντηρήσεων του εργοστασίου, με πλήρεις αποδοχές μέχρι την επαναφορά στις θέσεις εργασίας τους.

Το θέμα του ΚΔΑΥ Ηρακλείου φέρνει το ΚΚΕ στη Βουλή, με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Μανώλης Συντυχάκης και Σταύρος Τάσσος προς τους υπουργούς Εργασίας, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, απαιτώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως και την εξασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας του ΚΔΑΥ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κέρδη για τους εργολάβους, ομηρία για τους εργαζόμενους στην ανακύκλωση(2019-01-08 00:00:00.0)
Ενα ακόμα σοβαρό εργατικό «ατύχημα» στην Ανακύκλωση(2018-09-25 00:00:00.0)
Κερδοφορία για το κεφάλαιο, εργασιακή ζούγκλα για τους εργαζόμενους(2017-10-20 00:00:00.0)
Συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα στην «Ανακύκλωση»(2015-12-22 00:00:00.0)
Απεργούν ενάντια στο τσεκούρωμα των μισθών κατά 22%(2012-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ