Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ
Με επιτυχία η σύσκεψη για την αγωνιστική συνέχεια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22/10 στο Ρέθυμνο η ανοιχτή παγκρήτια σύσκεψη, την οποία οργάνωσε το Παγκρήτιο Συντονιστικό Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα.

Στη σύσκεψη έγινε εκτίμηση των κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος και αποφασίστηκαν αγωνιστικές δράσεις για τη συνέχεια, με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Συγκεκριμένα, για το αμέσως επόμενο διάστημα η σύσκεψη αποφάσισε:

-- Τη Δευτέρα 29/10 θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας στα υποκαταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ σε Χανιά και Ηράκλειο για το ζήτημα των εξισωτικών αποζημιώσεων.

-- Συμμετοχή στην απεργία στις 14 Νοέμβρη, στην οποία καλούν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, και στις συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Κρήτης.

Στον διάλογο που αναπτύχθηκε στη σύσκεψη, συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, όπως αυτά επισημαίνονται και από τη Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Ορισμένα από αυτά τα οξυμένα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, όπως αυτά εκφράζονται στο νησί, σημειώνει το Παγκρήτιο Συντονιστικό σε ανακοίνωσή του:

«Πρόσφατα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανάρτησε τους νέους χάρτες μειονεκτικών περιοχών που αξιώνουν εξισωτικής αποζημίωσης για το 2019. Οι νέοι χάρτες αφήνουν πολλές τοπικές κοινότητες έξω από τις εξισωτικές αποζημιώσεις (31 περιοχές στο Ηράκλειο και 25 στα Χανιά).

Παράλληλα, το ζήτημα της ελλιπούς δακοκτονίας, για το οποίο φέρουν ακέραιη την ευθύνη κυβέρνηση και Περιφέρεια, έχει οδηγήσει σε μεγάλη μείωση της παραγωγής και του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών. Με τον ΕΛΓΑ να μην αποζημιώνει τη ζημιά που οι ίδιοι μας προκάλεσαν!

Ταυτόχρονα, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, οι μικρομεσαίοι παραγωγοί παραμένουν όμηροι των μεγαλεμπόρων - βιομηχάνων, με χρέη από περασμένες σοδειές, με χαρακτηριστική την απειλή της επιχείρησης "Ενωση Πεζών" για "κούρεμα" χρεών προς τους παραγωγούς έως και 70%».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ