Πέμπτη 21 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Δυναμικό συλλαλητήριο - απάντηση

Με μια πρωτοφανή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση απάντησαν χτες οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κεφαλονιάς, στην αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης.

Περισσότεροι από 500 αγρότες και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στο Αργοστόλι, με αγροτικά αυτοκίνητα, τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Κρατώντας μαύρες σημαίες, διαδήλωσαν για δύο ώρες στους δρόμους της πόλης, αδειάζοντας παράλληλα εκατοντάδες κάδους γάλα. Η διαδήλωση κατέληξε στη νομαρχία και, μπροστά στον όγκο και τον παλμό της, αναγκάστηκαν να παρουσιαστούν ο νομάρχης και ο περιφερειακός διευθυντής, υποδυόμενοι τον Πόντιο Πιλάτο, για να εισπράξουν τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων, αλλά και αρκετούς κάδους γάλα.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Κεφαλονιάς κεντρικός ομιλητής ήταν ό Φάνης Σταματελάτος,που τόνισε: "Εμείς δε θέλουμε και δε ζητάμε δώρα από τον πρωθυπουργό, που μας είπε ότι δεν είναι μάγος. Εμείς θέλουμε τον κόπο μας και τον ιδρώτα μας, που μας το ρουφάνε η Ευρωπαϊκή Ενωση και η κυβέρνηση". Οι συγκεντρωμένοι, φωνάζοντας συνθήματα, παρέμειναν μέχρι τις 2 μμ έξω από νομαρχία και την περιφερειακή διεύθυνση και διαλύθηκαν εξαγγέλλοντας νέα πιο δυναμική κινητοποίηση για τη Μεγάλη Τετάρτη. Στο ψήφισμα που ενέκριναν ζητούν: Να δοθεί με παρέμβαση της πολιτείας τιμή σε γάλα, τυρί και κρέας, που να ανταποκρίνεται στο κόστος παραγωγής. Να απαγορευτούν άμεσα οι παράνομες εισαγωγές γάλακτος, κρέατος και τυριών και να σταματήσει η νοθεία στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Να κατοχυρωθεί η κεφαλονίτικη φέτα ως "Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας", σ' ολόκληρη την Ευρώπη. Ακόμα, να παρθούν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής και να γίνει άμεση ρύθμιση των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων χρεών κτηνοτρόφων προς την ΑΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ