Πέμπτη 21 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το "δούλεμα"

Η πραγματικότητα στο συγκεκριμένο φαίνεται "με γυμνό μάτι". Η ΔΕΗ έπρεπε να αυξήσει τα κέρδη της σε βάρος των καταναλωτών και ιδιαίτερα των οικογενειών των εργαζομένων. Με ποιο τρόπο θα γινότανε ή πώς θα εμφανιζόταν για να μην "τραβάει τόσο πολύ την προσοχή", τους είναι αδιάφορο. Επρεπε να μεγαλώσουν τα έσοδα, όχι για να γίνει παραγωγική ανασυγκρότηση, αλλά για να μπορούν να χαρίζουν προνόμια στις πολυεθνικές, να διατηρούν άλλο ένα μόνιμο θερμοκήπιο του ρουσφετιού, να ξεπουλούν κατά βούληση κ.ά.

Τώρα που "ξεφωνήθηκαν" για τα φουσκωμένα τιμολόγια, αρμόδιοι και "παραρμόδιοι" μηχανεύονται ό,τι περνά από το χέρι τους για να ρίξουν στην αλήθεια το "μελάνι της σουπιάς".

Στην αρχή έκαναν πως "δεν καταλάβαιναν". Στη συνέχεια, παρίσταναν πως το θέμα ήταν αν φταίει η ΔΕΗ από μόνη της ή μαζί με την Επιτροπή Τιμών. Στο μεσοδιάστημα υποσχέθηκαν μειώσεις στις τιμές, αλλά αποκαλύφθηκε πως, λόγω αδύνατου μηχανογραφικού κέντρου, δεν ήταν δυνατόν να γίνει συμψηφισμός. Μετά, ήρθε ο εκβιασμός νέων ανατιμήσεων, με πρόσχημα τους επαναπροσληφθέντες και, τέλος, άρχισαν και τα "ανέκδοτα" και, τελικά, βρέθηκαν οι υπεύθυνοι για τους "φουσκωμένους" λογαριασμούς. Πρόκειται για Αλβανούς, που τσαπατσούλικα κάνουν τις μετρήσεις στα ρολόγια και δίνουν λάθος στοιχεία στη ΔΕΗ... Αραγε, πότε θα σταματήσει το "δούλεμα" από όλους τους;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ