Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ - ΑΡΤΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Ανεπιθύμητα τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ σε Κέρκυρα και Ιόνιο!

Τον ελλιμενισμό ενός ακόμα αμερικανικού πολεμικού πλοίου στην Κέρκυρα, του «USS New York», και τα σχέδια της κυβέρνησης για μετατροπή του λιμανιού σε ένα ακόμα αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Ειρήνης Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Αρτας και Λευκάδας, χαρακτηρίζοντας ανεπιθύμητα τα αμερικανικά πολεμικά πλοία.

Στην ανακοίνωσή τους θυμίζουν ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που πολεμικά πλοία των ΗΠΑ "δένουν" στο λιμάνι της Κέρκυρας! Αντίστοιχος ελλιμενισμός είχε γίνει και τον Απρίλη, λίγο διάστημα μετά την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ - Μ. Βρετανίας - Γαλλίας στη Συρία».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρει εγκληματικές ευθύνες», υπογραμμίζουν. «Ως "προτιμώμενος εταίρος" αναλαμβάνει επιθετικές πρωτοβουλίες στην περιοχή για λογαριασμό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ενώ την ίδια στιγμή με τη στάση της ξεπλένει τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και μετατρέπει τη χώρα μας σε μια απέραντη βάση. Αναβαθμίζει τις ήδη υπάρχουσες βάσεις και υποδομές - μεταξύ αυτών και τη βάση του Ακτίου, που βρίσκεται στην περιοχή μας - και δεν διστάζει να δημιουργήσει και νέες (Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Λάρισα, Κάρπαθο).

Παρέχει κάθε είδους διευκολύνσεις στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, παραχωρώντας - εκτός από τις στρατιωτικές - ακόμη και πολιτικές υποδομές, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση το λιμάνι της Κέρκυρας. Είναι υπόλογη στο λαό της περιοχής και συνολικά στον ελληνικό λαό, γιατί μετατρέπει το λιμάνι της Κέρκυρας σε χώρο "στάθμευσης" αμερικανικών και άλλων πολεμικών πλοίων».

Οι Επιτροπές Ειρήνης καλούν τους εργαζόμενους να εντείνουν τη δράση τους κατά των ευρωατλαντικών στρατιωτικών βάσεων και της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που εκθέτουν σε μεγάλους κινδύνους το λαό μας.

Δραστηριότητα Επιτροπών Ειρήνης

-- Σήμερα Τετάρτη στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Καφενείο «Μελίνα Μερκούρη» (Αγ. Φανουρίου 99), η Επιτροπή Ειρήνης Ιλίου διοργανώνει συζήτηση με θέμα «Ευρωατλαντικοί... και άλλοι σχεδιασμοί στα Βαλκάνια, η εμπλοκή της χώρας μας». Θα μιλήσει ο Γρηγόρης Αναγνώστου, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

-- Την Παρασκευή 19 Οκτώβρη, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης οργανώνει λαϊκό γλέντι, από τις 8 μ.μ. στο ΚΑΠΗ του δήμου Μενεμένης.

-- Την Κυριακή 21 Οκτώβρη στις 11.30 π.μ., η Επιτροπή Ειρήνης της 2ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας (Γούβα, Ν. Κόσμος, Παγκράτι) πραγματοποιεί εκδήλωση αφιερωμένη στα 60 χρόνια κυκλοφορίας του περιοδικού της ΕΕΔΥΕ «Δρόμοι της Ειρήνης», στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγιος Αρτέμιος» (Ιλιάδος 102-104, Αγ. Αρτέμιος). Θα μιλήσει ο Γιώργος Μηλιώνης, δημοσιογράφος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ