Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Οχτώβρη 2018 - αριθ. φύλλου: 13104

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να καταργηθούν τώρα ο ειδικός φόρος και ο ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης

Οι λαϊκές οικογένειες καλούνται να πληρώσουν «χρυσάφι» τα κέρδη των μονοπωλίων και τα χαράτσια της κυβέρνησης


ΣΕΛ.  7
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο Τετάρτη η συναυλία - αφιέρωμα στον Αλέκο Ξένο

Για τα 100χρονα του ΚΚΕ, στις 7.30 μ.μ. στον Περισσό


ΣΕΛ.  9

Ο λαός να μην ανεχτεί τη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο πολέμου

  • Επιβεβαιώνει ο υπουργός Αμυνας ότι τα σχέδια ενίσχυσης των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα εντάσσονται στις συμφωνίες κυβέρνησης - ΗΠΑ
  • Ολοι στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στις 22 και 23 Οκτώβρη, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την επέκταση και δημιουργία νέων βάσεων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.
  • Στην Αθήνα, την Τρίτη 23/10, στις 6.30 μ.μ., έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία
  • Η μετατροπή της Ελλάδας, από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη και από τη Λάρισα έως την Κάρπαθο, σε αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο, είναι πολιτική επιλογή σύσσωμης της συγκυβέρνησης.
  • Κανείς να μην παρασυρθεί από τα προεκλογικά οικογενειακά καβγαδάκια εντός της κυβέρνησης, που εξυπηρετούν και τους δύο συνεταίρους: Τόσο τον Καμμένο, για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, για να αναζητήσει άλλοθι και να κρυφτεί πίσω από τον υπουργό Αμυνας, για την προσήλωσή του στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.

ΣΕΛ.  5

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να σημάνει ξεσηκωμός!

Το κάλεσμα ξεσηκωμού που απευθύνει το ΚΚΕ, μπροστά στο διήμερο δράσης (22 και 23/10) που οργανώνει ενάντια στην επέκταση των παλιών και τη δημιουργία νέων αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, πρέπει να φτάσει αυτές τις μέρες σε κάθε λαϊκό σπίτι, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Με πλατιά κινητοποίηση να εκφραστεί η αντίθεση του λαού στη μετατροπή της χώρας μας σε πολεμικό ορμητήριο πρώτης γραμμής.

Το κάλεσμα μάχης του Κόμματός μας απευθύνεται σε κάθε εργάτη, κάθε άνεργο, κάθε λαϊκό άνθρωπο. Καθένα που μπορεί πια να δει κατάματα ότι η κυβέρνηση μας σέρνει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια, κάνοντας όλη τη χώρα «μαγνήτη» επιθέσεων, σπέρνοντας παντού βάσεις και υποδομές που αξιοποιούνται για επεμβάσεις σε βάρος άλλων λαών.

Σε αυτό το κάλεσμα έχουν θέση οι εργάτες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι λαϊκές οικογένειες που ματώνουν και για να είναι η κυβέρνηση «συνεπής» στα πολεμοκάπηλα σχέδια, δαπανώντας το 2% του ΑΕΠ για ΝΑΤΟικές ανάγκες.

Εχουν θέση οι νέοι στρατευμένοι, για να διατρανώσουν ότι δεν έχουν καμιά δουλειά στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Εχει θέση καθένας που νιώθει αριστερός, που τα προηγούμενα χρόνια παρασύρθηκε από το δήθεν «επιτέλους κάτι αλλάζει» του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα βλέπει αηδιασμένος την κυβέρνηση να γίνεται το καλύτερο βαποράκι των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, συμβάλλοντας στην ένταξη κι άλλων λαών, όπως της ΠΓΔΜ, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Εχουν θέση οι κάτοικοι των νησιών, που ζουν από πρώτο χέρι το προσφυγικό δράμα, τις συνέπειες της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ, που οδηγεί στον εγκλωβισμό κάτω από άθλιες συνθήκες χιλιάδων ξεριζωμένων από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις. Που ζουν καθημερινά τις αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων από τη ΝΑΤΟική σύμμαχο Τουρκία.

Αυτή η επικίνδυνη πολιτική, που έχει τη σφραγίδα σύσσωμης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στηρίζεται απ' όλα τα αστικά κόμματα, έχει όνομα, λέγεται «γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας» και είναι η άλλη όψη του νομίσματος της αντεργατικής - αντιλαϊκής επίθεσης, αφού υπηρετεί τα ίδια συμφέροντα, τα κέρδη και τις μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων.

Για αυτά τα συμφέροντα η κυβέρνηση βάζει το λαό στο επίκεντρο σφοδρών ανταγωνισμών, κυρίως ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Ρωσία, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Στο φόντο αυτής της «πρόβας πολέμου» πρέπει να απορριφθεί το επιχείρημα της κυβέρνησης, ότι έτσι εξασφαλίζει τη σταθερότητα της περιοχής και μάλιστα στον ανταγωνισμό με την Τουρκία.

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ είναι παράγοντες αστάθειας και για να προωθήσουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους δεν διστάζουν να μακελεύουν λαούς. Το λαϊκό συμφέρον ποτέ δεν υπηρετήθηκε, ούτε και σήμερα μπορεί να υπηρετηθεί από τη συμμετοχή και τη στήριξη σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, πολέμους και επεμβάσεις. Αντίθετα, ο ελληνικός και οι άλλοι λαοί έχουν πικρή πείρα.

Το συμφέρον του λαού βρίσκεται στην κοινή πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά, στην εναντίωση σε κάθε σχέδιο αλλαγής συνόρων, στην αλληλεγγύη και κοινή πάλη με τους λαούς της περιοχής.

Οι μέρες που απομένουν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 22/10, πρέπει να αξιοποιηθούν για μια πλατιά πανεξόρμηση ενημέρωσης του λαού σε όλη τη χώρα, με όλες τις μορφές, να φτάσει παντού το μήνυμα «Εξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα».

Αυτή η πολύμορφη δράση μπορεί να αφήσει παρακαταθήκη για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση, στην πάλη ενάντια στο σύστημα της φτώχειας και των πολέμων, για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.


ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τίμησε την «αιμάτινη σπονδή» του Κόμματος στην Κατοχή και την Αντίσταση
  • Μεγάλη εκδήλωση το περασμένο Σάββατο, για τα 74 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας από τον ΕΛΑΣ.
  • Στο Σύνταγμα στήθηκε συμβολικά η πινακίδα που είχε αναρτήσει η ΚΟΑ το Νοέμβρη του 1944 για τα θύματα των Αχτίδων του ΚΚΕ.

ΣΕΛ.  13   -   15


ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Καταστολή και συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας μακραίνουν τη λίστα των νεκρών

ΣΕΛ.  19
ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Ψεύτικοι διαχωρισμοί για να κρύψει ότι βρίσκεται στο ίδιο μπλοκ με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

ΣΕΛ.  6
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ
Να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους την οργάνωση του αγώνα

ΣΕΛ.  11
ΚΚΕ
Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές στην Ουκρανία!

ΣΕΛ.  20


Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org