Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
Να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών

Τον αποκλεισμό δεκάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Καβάλας και απαιτεί να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «στο δήμο Καβάλας έγιναν 684 αιτήσεις, ενώ τα voucher είναι 200 (μόλις ένα 30%). Σύμφωνα δε με την ανακοίνωση του Νομικού Προσώπου, 135 παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών (αναμονή το λένε) και 349 θα μπουν στο καθεστώς των τροφείων.

Η αγωνία και το αδιέξοδο των νέων ζευγαριών της πόλης μας, να βρουν μια θέση στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του δήμου για τα παιδιά τους ή να πάρουν τη χρηματοδότηση του voucher, δεν μπορεί κάθε χρόνο τέτοιο καιρό να καταλήγει σε επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων από τις κυβερνήσεις, οι οποίες όπως και η σημερινή, διαχρονικά, αντιμετωπίζουν το ζήτημα της ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των παιδιών ως ευθύνη της ίδιας της οικογένειας.

Η όποια παρέμβαση του κράτους και των τοπικών θεσμών του, όπως του δήμου Καβάλας, έχει έναν στενά μίζερο και επικουρικό χαρακτήρα και ούτε θέλησαν ούτε ποτέ επιδίωξαν την κάλυψη αυτής της ανάγκης για όλα τα παιδιά.

Γι' αυτό και η κρατική χρηματοδότηση αφορά σε ψίχουλα κάθε χρόνο, γι' αυτό οι δημόσιες δημοτικές δομές συρρικνώνονται αντί να διευρύνονται, γι' αυτό το προσωπικό τους παραμένει μόνιμα ανεπαρκές και στη διαρκή ομηρία των συμβάσεων. Στο δήμο μας επιπλέον θα καλυφτούν οι ανάγκες σε προσωπικό με το απαράδεκτο καθεστώτος των ΚΟΙΝΣΕΠ, όπως αποφάσισε η διοίκηση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη "Σύναψη σύμβασης με Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης"».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τους εργαζόμενους και τα νεαρά νοικοκυριά να μην αποδεχτούν αυτήν την κατάσταση, την κοροϊδία της κυβέρνησης ή το όψιμο δήθεν ενδιαφέρον της ΝΔ. Να οργανώσουν την πάλη τους για την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε δωρεάν δομές για το παιδί και με βάση τις σύγχρονες ανάγκες ανατροφής και διαπαιδαγώγησής του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ