Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΚΑΛΑ - ΛΑΡΙΣΑ
Περισσότερα από 700 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών!

Εκτός των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών μένουν 407 παιδιά στα Τρίκαλα, αφού, σύμφωνα με το φορέα διαχείρισης του προγράμματος «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής 2018 - 2019», οι αιτήσεις που κατατέθηκαν στο δήμο Τρικκαίων είναι 1.450, από τις οποίες χρηματοδοτούνται οι 1.043.

Αλλά και γι' αυτούς που πήραν το πολυπόθητο voucher (κουπόνι χρηματοδότησης) δεν είναι βέβαιο ότι τελικά το παιδί τους θα εγγραφεί σε κάποιον δημοτικό παιδικό σταθμό, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι θέσεις υπολείπονται των δικαιούχων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι και φέτος περίπου 70 βρέφη δεν θα βρουν θέση σε δημοτικό βρεφικό σταθμό, λόγω έλλειψης αντίστοιχων υποδομών.

Σε ανακοίνωση η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Τρικκαίων, που επανειλημμένα έχει αναδείξει την αδιαφορία της δημοτικής αρχής για την επίλυση του προβλήματος, ανάμεσα στα άλλα επισημαίνει: «Από όπου κι αν το πιάσει κάποιος το ζήτημα, αυτός που στερεί την Προσχολική Αγωγή από χιλιάδες παιδιά των λαϊκών οικογενειών, ή την προσφέρει επί πληρωμή σε άλλα, είναι το κράτος και η πολιτική του, που στρέφεται συνολικά ενάντια στα δικαιώματα και στις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Οι εξελίξεις αναδεικνύουν την ανάγκη για ολοκληρωμένο σχέδιο αγωγής και φροντίδας για όλα τα παιδιά, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, σε κατάλληλες δομές, πλήρως στελεχωμένες με εξειδικευμένο και βοηθητικό προσωπικό.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, η "Λαϊκή Συσπείρωση" καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τα νέα ζευγάρια και του δήμου μας να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την αντιλαϊκή πολιτική μέσα από οργανωμένο αγώνα, διεκδικώντας: Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους. Ολα τα παιδιά κάτω των 4 ετών σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς, χωρίς τροφεία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους (νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους)».

Στη Λάρισα

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Λαρισαίων, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Στο δήμο Λαρισαίων από τις συνολικά 2.530 αιτήσεις έχουν εγκριθεί 2.225, ενώ με βάση και το ότι άλλες 100 εκκρεμούν, έως τώρα μένουν εκτός 300 παιδιά.

Η δημοτική αρχή της "πρώτη φορά αριστερά" στη Λάρισα, αντί να χτυπάει "καμπανάκι κινδύνου" εφησυχάζει, βάζοντας πλάτη στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, παραπέμποντας τους γονείς σε ένα πραγματικό κυνήγι "χαμένου παιδικού σταθμού" και μιας θέσης αρκετά μακριά από τον τόπο κατοικίας, ευελπιστώντας κάποια νήπια να απορροφήσουν οι δημόσιες δομές (νηπιαγωγεία).

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" δήμου Λαρισαίων και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι που στηρίζονται από το ΚΚΕ, είναι οι μόνοι που απαιτούν από τη δημοτική αρχή Λαρισαίων να μη μείνει κανένα παιδί εκτός δομών, με τη δημιουργία νέων δομών και την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού, καταργώντας παράλληλα όλα τα τροφεία.

Αντίθετα, και οι υπόλοιπες, γαλαζοπράσινης απόχρωσης, παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου κ. κ. Καραλαριώτου, Τζανακούλη, Νασιώκα, Διαμάντου, σε απόλυτη σύμπλευση με την ασκούμενη πολιτική θεωρούν "λαϊκισμό" το αίτημα για την κατάργηση των τροφείων, παρότι τα αποθεματικά του δήμου Λαρισαίων, ύψους 27 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από το ανελέητο φοροχαράτσωμα του λαρισαϊκού λαού, θα μπορούσαν να δώσουν μια "ανάσα" στους γονείς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ