Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Μάη 2002 - αριθ. φύλλου: 8264

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Επιταχύνει την αντιασφαλιστική επίθεση η κυβέρνηση

Ετοιμη να καταρτίσει και μετά να καταθέσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιό της, εμφανίζεται η κυβέρνηση, ενώ ο υπουργός Εργασίας στάθηκε χθες συγκαταβατικός απέναντι στα προκλητικά αιτήματα της διοίκησης του ΕΒΕΑ (μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κλπ.). Η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων στις 29 Μάη μπορεί να δώσει την πρέπουσα απάντηση, ενώ το ΠΑΜΕ έχει καλέσει τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να ενεργοποιηθούν στην κατεύθυνση του αγωνιστικού συντονισμού


ΣΕΛ.  10

Για Αυτοδιοίκηση ΛΑΪΚΟ ΦΡΟΥΡΙΟ συσπείρωσης κι αγώνα

Τις υποψηφιότητες για τις Νομαρχίες Αθήνα και Πειραιά παρουσίασε χτες η συμπαράταξη της ΝΑΣ και του ΔΗΚΚΙ

Την κοινή αγωνιστική πορεία για μια άλλη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όπου ο λαϊκός παράγοντας θα βγει στο προσκήνιο, θα πρωταγωνιστήσει, θα δημιουργήσει άλλους συσχετισμούς στην πολιτική σκηνή, θα αγωνιστεί για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, εκφράζει η συμπαράταξη της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ) και της «Δημοκρατικής Κοινωνικής Κίνησης» (ΔΗΚΚΙ).

Παρουσία πλήθους εκπροσώπων μαζικών φορέων και ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έγινε χτες η συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν ο υποψήφιος για τη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθήνας-Πειραιά, Θανάσης Παφίλης, και οι υποψήφιοι νομάρχες Αθήνας, Ηλίας Νικολόπουλος, και Πειραιά, Ελπίδα Παντελάκη.

Οι τρεις υποψήφιοι υπογράμμισαν ότι η απόφαση συνεργασίας των δύο κινήσεων αποτελεί την αρχή μιας πορείας οικοδόμησης ενός ευρύτερου μετώπου, που έχει στόχο να διευρυνθεί και με άλλες δυνάμεις, κινήσεις και προσωπικότητες που επιλέγουν το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα.

Οι υποψήφιοι της συμπαράταξης ΝΑΣ - ΔΗΚΚΙ Θανάσης Παφίλης, Ελπίδα Παντελάκη και Ηλίας Νικολόπουλος από δεξιά προς τα αριστερά.
Οι υποψήφιοι της συμπαράταξης ΝΑΣ - ΔΗΚΚΙ Θανάσης Παφίλης, Ελπίδα Παντελάκη και Ηλίας Νικολόπουλος από δεξιά προς τα αριστερά.

ΣΕΛ.  8   -   9

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ
Εκδήλωση τιμής και υπόσχεσης

Αγωνιστικά και περήφανα τίμησαν χθες οι αντιστασιακοί και άλλοι αγωνιστές την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΕΑΕΑ, στο Πεδίον του Αρεως. Εδωσαν, ταυτόχρονα, τη δική τους διαβεβαίωση συνέχισης του αγώνα, ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών, για κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, για το δικαίωμα των λαών να ορίζουν τις τύχες και το μέλλον τους


ΣΕΛ.  3


Associated Press

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Η ώρα της Λωρίδας της Γάζας;

Στην Κύπρο αναμένονταν οι 13 έγκλειστοι Παλαιστίνιοι στον Ναό της Γέννησης, ενώ την ίδια ώρα το Ισραήλ ετοιμάζει στρατιωτικά αντίποινα στη Λωρίδα της Γάζας, μετά και από το «πράσινο φως» που έλαβε ο Αριέλ Σαρόν από το Υπουργικό Συμβούλιο.


ΣΕΛ.  16   -   17
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ
Καλπάζει η υπερχρέωση των νοικοκυριών

Επικίνδυνες διαστάσεις έχει πάρει ο δανεισμός των νοικοκυριών από τις τράπεζες, που θησαυρίζουν από την προωθούμενη πολιτική του συνδυασμού της διαρκούς μονόπλευρης λιτότητας και της «δανεικής ευημερίας»


ΣΕΛ.  19
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Το ΚΚΕ συζητά με τις γυναίκες

Εντατικά προετοιμάζεται η συγκέντρωση - συζήτηση για τα δικαιώματα των γυναικών που διοργανώνει η ΚΟΑ του ΚΚΕ τη Δευτέρα, 13 Μάη, στις 7 μ.μ., στο Θέατρο «Ακροπόλ», με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα


ΣΕΛ.  7

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ