Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Καλεί σε πάλη για Ενέργεια στην υπηρεσία του λαού

Την Παρασκευή 4 Φλεβάρη η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συνδικάτου

Η πάλη για ρεύμα φτηνό για το λαό απαιτεί σύγκρουση με την πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση στο Πέραμα)
Η πάλη για ρεύμα φτηνό για το λαό απαιτεί σύγκρουση με την πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση στο Πέραμα)
Σε αγώνα για ΔΕΗ 100% στο κράτος, ενταγμένη σε ενιαίο φορέα ενέργειας με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, τη μεταφορά και τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, καλεί τους εργαζόμενους το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας. Καταγγέλλει τα σχέδια της κυβέρνησης και της ΔΕΗ που προωθούνται με τη στήριξη της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, και προετοιμάζουν να βάλουν ταφόπλακα στη ΔΕΗ και σε όλη την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Με βάση τις τελευταίες εξαγγελίες κυβέρνησης και ΔΕΗ: Το 40% της λιγνιτικής ηλεκτρικής ενέργειας παραχωρείται στο μεγάλο κεφάλαιο. Εμφανίστηκαν νέα κωλύματα στην κατασκευή της 5ης μονάδας της Πτολεμαΐδας, με νέα αναβολή του διαγωνισμού. Ερχεται παραπέρα μείωση των αποδοχών των εργαζομένων. Αποσπώνται από τη ΔΕΗ και γίνονται ξεχωριστές επιχειρήσεις η μεταφορά και διανομή, με υποχρεωτικές μετατάξεις εργαζομένων. Απαξιώνεται ο λιγνίτης και κλείνουν μονάδες.

Η κατασκευή μονάδας φωτοβολταϊκού πάνελ βρίσκεται στο στάδιο της ιδέας, καθώς δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με εταιρείες που να ενδιαφέρονται.

Με ανακοίνωσή του το ΣΕΕΝ σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν τις ηγεσίες των συνδικάτων και των μελών που εξέλεξαν στο ΔΣ της ΔΕΗ να είναι τα "εξαπτέρυγα" της διοίκησης. Δεν τους θέλουν να συναλλάσσονται με δάνεια και φιέστες, να στηρίζουν τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, να βάζουν πλάτη στο ξεπούλημα της ΔΕΗ στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Δεν τους θέλουν να παριστάνουν τους ψόφιους κοριούς όταν μειώνονται μισθοί και συντάξεις, να κάνουν την «πάπια» όταν ανατρέπονται τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Αυτοί οι συνδικαλιστές, η «εργατική αριστοκρατία», θέλουν τους εργαζόμενους απομονωμένους, χωρίς εργασιακές σχέσεις, ουσιαστικά χωρίς μεροκάματο, στους εργολάβους.

Με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και με τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν μπορεί να περιμένουν τίποτα. Θα πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα και να συσπειρωθούμε στα ταξικά συνδικάτα, στο ΣΕΕΕΝ και το ΠΑΜΕ. Να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, που στόχο έχει να αυξήσει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Για να έχουμε σαν εργαζόμενοι μέλλον και προοπτική, επιβάλλεται ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος του λαού και της χώρας μας».

Ολοι στη γενική συνέλευση

Σε μαζική συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση που θα γίνει την Παρασκευή 4 Φλεβάρη, στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, καλεί όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση (μόνιμους, συμβασιούχους, εργαζόμενους σε εργολάβους), το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ).

Στο κάλεσμά του το ΣΕΕΕΝ, σημειώνει πως η μαζική συμμετοχή και το ενιαίο μέτωπο πάλης όλων των εργαζομένων, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ταξικούς, νικηφόρους και αποτελεσματικούς αγώνες.

Από την ίδρυσή του το ΣΕΕΕΝ πάλεψε αταλάντευτα στην πρώτη γραμμή μαζί με το ταξικό κίνημα και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Αποκάλυψε πού οδηγούν οι πολιτικές της απελευθέρωσης και του μνημονίου, συνέβαλε με τους αγώνες του να μη νομιμοποιηθούν στη συνείδηση των εργαζομένων αυτές οι πολιτικές.

Με τη δράση του όλο το προηγούμενο διάστηκα κατάφερε: Να υπάρξει απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ που διασφαλίζει στοιχειωδώς να πληρώνονται τα δεδουλευμένα, να περιοριστεί η μαύρη και ανασφάλιστη δουλειά. Απέτρεψε απολύσεις και εξασφάλισε στους εργαζόμενους ένσημα, μισθούς, δώρα και επιδόματα που τους έκλεβαν οι εργολάβοι. Τήρηση των βασικών συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας.

Το ΣΕΕΕΝ σημειώνει πως στις σημερινές συνθήκες, η μαζική συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση της πάλης, για να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση ενάντια στην απληρωσιά(2020-01-21 00:00:00.0)
Προσπαθεί να βάλει εμπόδια στο συντονισμό συνδικάτων και φορέων(2019-12-18 00:00:00.0)
Απεργούν ενάντια στο νομοσχέδιο(2018-04-25 00:00:00.0)
Παλεύει για ΣΣΕ στα οκτάμηνα και τις εργολαβίες(2015-05-27 00:00:00.0)
Αντιδρούν στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ(2014-03-19 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στη ΔΕΗ(2010-06-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ