Τετάρτη 27 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Παλεύει για ΣΣΕ στα οκτάμηνα και τις εργολαβίες

Συνέλευση για την οργάνωση του αγώνα, με στόχο την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους στα οκτάμηνα και τις εργολαβίες της ΔΕΗ, οργανώνει το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, την Πέμπτη 4 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Στον όμιλο ΔΕΗ, σε χώρους εργασίας που απαιτούν εξειδικευμένη εργασία και οι συνθήκες είναι βαριές και ανθυγιεινές, τα 751 ευρώ που δίνονται στους εργαζόμενους στα οκτάμηνα, με απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ, δεν περιλαμβάνουν επιδόματα (γάμου, τέκνων κ.ά.), ενώ στις εργολαβίες, ακόμα και αυτό το κατάπτυστο 586 δεν αποδίδεται κανονικά, μιας και για μεγάλα διαστήματα, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, ενώ τους κλέβουν συστηματικά από προσαυξήσεις υπερωριών, σαββατοκύριακων και επιδόματα.

Το ΣΕΕΕΝ παλεύει για την υπογραφή ΣΣΕ που να προβλέπει: Κατώτατο μισθό 751 ευρώ. Αναγνώριση όλων των τριετιών. Επίδομα γάμου και επίδομα τέκνων. Κανένας διαχωρισμός σε κάτω και πάνω των 25 ετών. Να λυθεί το πρόβλημα με το κενό στην ασφάλιση των εργαζομένων (αλλαγή από ΙΚΑ σε ΔΕΗ το τελευταίο δίμηνο). Να παρθούν όλα τα μέτρα, ώστε να μην παραμένει κανένας εργαζόμενος στις εργολαβίες απλήρωτος. Οταν δεν πληρώνει ο εργολάβος, να πληρώνει η ΔΕΗ. Να μην εξαιρείται το έκτακτο προσωπικό από αργίες, ημιαργίες, απεργίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ