Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Γενάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10876

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Υπερκαλύφθηκε στο 105,5% το πλάνο

Μια ακόμα απάντηση στα κόμματα και στους μηχανισμούς του συστήματος που στοχοποιούν την οικονομική στήριξη του ΚΚΕ από το λαό μέσω του κουπονιού.


ΣΕΛ.  3
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάλεσμα για απεργία στις 23 Φλεβάρη

Η απεργία να γίνει σημαντική παρέμβαση ενάντια στην καταιγίδα των αντιλαϊκών εξελίξεων. Να καταδικαστεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Στις 10 Φλεβάρη πανελλαδική πολύμορφη δράση.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ στις πλάτες των μεταναστών
  • ΚΚΕ: Οι φοιτητές να προστατεύσουν το πανεπιστημιακό άσυλο από την υπονόμευση και την κατάργησή του. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παραπλανηθούν από τα κηρύγματα μίσους των δυνάμεων που συγκαλύπτουν τις αιτίες της μετανάστευσης, τις ευθύνες και τις επιδιώξεις της ΕΕ
  • ΜΑΣ: Η παύση λειτουργίας της σχολής στοχοποιεί τα θύματα

Αυτοί που οδήγησαν τους μετανάστες στο υπό ανακαίνιση παλιό κτίριο της Νομικής, με αυτή την ενέργεια δεν υπηρετούν τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών - προσφύγων, αλλά τους εκθέτουν περισσότερο στη συκοφάντηση και στις απειλές αντιδραστικών κομμάτων και μηχανισμών, στην κρατική καταστολή και στους εκβιασμούς των κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται. Ταυτόχρονα προσφέρουν υπηρεσίες στις δυνάμεις που επιθυμούν και επεξεργάζονται την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Συμβάλλουν στον παραπέρα εκφυλισμό των φοιτητικών συλλόγων εφόσον καλύπτουν τις επιλογές και τις ενέργειές τους με δήθεν συλλογικές διεργασίες και αποφάσεις. Η απόφαση της Πρυτανείας, να παύσει τη λειτουργία όλων των τμημάτων της Νομικής, δεν συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος, στοχοποιεί τα θύματα που είναι οι μετανάστες, ειδικά με το να εγκαλεί την κυβέρνηση μόνο για το θέμα περιφρούρησης του κτιρίου. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και πρέπει να δώσει λύση αρχίζοντας από την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης και επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων τους.


ΣΕΛ.  15

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Διήμερο Δράσης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ολοκληρώνεται σήμερα το Διήμερο Δράσης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που οργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ ενάντια στα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα.


ΣΕΛ.  8

Επικίνδυνη εμπλοκή

Η συμμετοχή της Ελλάδας στη στρατιωτική άσκηση «Noble Dina», με ΗΠΑ και Ισραήλ, στο διάστημα 4-14 Απρίλη 2011, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, δείχνει ότι βαθαίνει επικίνδυνα η εμπλοκή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική δράση, σε μια περιοχή που η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών «βρωμάει μπαρούτι». Η άσκηση, που θα ξεκινήσει από τη Σούδα, θα εξελιχθεί νότια της Κρήτης για να καταλήξει στη Χάιφα του Ισραήλ, προσφέροντας στρατιωτική παρουσία στις περιοχές εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων και υποθαλάσσιων αγωγών μεταφοράς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη φυσικού αερίου από το κοίτασμα «Λεβιάθαν» του Ισραήλ. Είναι επικίνδυνη η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που επαγγέλλεται η κυβέρνηση αφού πασχίζει για την αναβάθμιση της Ελλάδας στην περιοχή σε όφελος των μονοπωλίων με την εμπλοκή σε τυχοδιωκτισμούς σε βάρος των λαών. Τα τελευταία γεγονότα σε Λίβανο, Ιορδανία, σε χώρες της Βόρειας Αφρικής, σε συνδυασμό με την ύπαρξη του ΝΑΤΟικού σχεδίου «Ευρεία Μέση Ανατολή», δηλαδή ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, εγκυμονούν κακούς οιωνούς για τους λαούς. Επαγρύπνηση, ένταση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης.



ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Δράση ενάντια στο εμπόριο της υγείας

ΣΕΛ.  12
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Ξεσκέπασαν «δουλεμπορικό» στην Αθήνα

ΣΕΛ.  10
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο έδαφος της πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ τα σκάνδαλα

To ΚΚΕ κατέθεσε το δικό του πόρισμα στην Εξεταστική Επιτροπή. Το σκάνδαλο «Ζήμενς», όπως και τα άλλα που ερευνήθηκαν από εξεταστικές επιτροπές (Βατοπέδι, ομόλογα), άνθισαν και εξελίχθηκαν στο έδαφος της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πολιτική υπεράσπισης των συμφερόντων του κεφαλαίου, στα πλαίσια της ευρωενωσιακής πολιτικής που υπηρετούν. Ο ίδιος ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης συνοδεύεται και από τα φαινόμενα της διαφθοράς που τα γεννάει ο ανταγωνισμός για τον έλεγχο της αγοράς και το κυνήγι του κέρδους.


ΣΕΛ.  6  -  7
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Αντιλαϊκή έφοδος

ΣΕΛ.  11
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Μήνυμα αγώνα από τα Φάρσαλα

ΣΕΛ.  20  -  21
ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Υπέρ των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς

ΣΕΛ.  27
ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
«Μπλόκαραν» το χαράτσι των διοδίων

ΣΕΛ.  8
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Ελαφρύνσεις στην πλουτοκρατία

ΣΕΛ.  22

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ