Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
Περικοπές στα λεωφορεία μεταφοράς του προσωπικού

Τεράστιο πρόβλημα μετακίνησης από και προς τη δουλειά τους, αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι», με ευθύνη της διοίκησης του νοσοκομείου.

Από το 1980 και πριν ακόμα, οι εργαζόμενοι των «Αγίων Ανάργυρων» μεταφέρονταν στο χώρο εργασίας τους με υπηρεσιακά αυτοκίνητα, που κάλυπταν πλήρως τρεις πρωινές διαδρομές. Μετέφεραν επίσης και το προσωπικό της απογευματινής και νυχτερινής βάρδιας, λόγω της απόστασης του νοσοκομείου και κυρίως λόγω της σχεδόν ανύπαρκτης αστικής συγκοινωνίας. Εδώ και αρκετό καιρό και μετά από πίεση των εργαζομένων υπάρχει ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο που μεταφέρει έναν ελάχιστο αριθμό εργαζομένων, όταν βέβαια περνάει. Με το δικαιολογητικό της οικονομικής κρίσης και της εξοικονόμησης χρημάτων, προ ημερών ο διοικητής του νοσοκομείου ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι η απογευματινή και νυχτερινή βάρδια θα μεταφέρεται με «κούρσα» της υπηρεσίας από και προς τον ηλεκτρικό σταθμό της Κηφισιάς. Σε αυτό το αυτοκίνητο δεν χωράνε πάνω από τέσσερα άτομα και έτσι θα αναγκάζεται να κάνει 2 - 3 δρομολόγια και να ταλαιπωρούνται οι εργαζόμενοι. Σαν να μην έφτανε αυτό, χτες το νοικιασμένο υπηρεσιακό αυτοκίνητο δεν πέρασε το πρωί και μάλιστα χωρίς να ενημερώσει.

Οι εργαζόμενοι, που χρειάστηκε να πάρουν ταξί και ταλαιπωρήθηκαν, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή Δήμο Μπαρτσώκα, ο οποίος προπηλάκισε τους εργαζόμενους και αρνήθηκε με αυταρχικό τρόπο να τους δεχτεί στο γραφείο του. Αργότερα, ο διοικητής κάλεσε στο γραφείο του, εν κρυπτώ, μόνο την πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων (πρόσκειται στην ΔΑΚΕ). Και όταν οι εργαζόμενοι απαίτησαν να μάθουν τι συζητιέται, τους ενημέρωσαν ότι ο διοικητής πρότεινε να διαθέτει το νοσοκομείο 110.000 ευρώ το χρόνο για να νοικιάζει λεωφορεία για τη μετακίνηση των εργαζομένων.

«Εδώ και χρόνια η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ είχαμε προειδοποιήσει τις διοικήσεις και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είχαμε ζητήσει να αγοραστούν υπηρεσιακά λεωφορεία και να προσληφθούν οι μόνιμοι οδηγοί, είχαμε παλέψει για τακτική συγκοινωνία από και προς το νοσοκομείο για να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς. Ολα αυτά τα χρόνια η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου μαζί με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ έκανε με τον τρόπο της και τις προτάσεις της πλάτες στη διοίκηση του σωματείου. Την ίδια στιγμή, ο διοικητής του νοσοκομείου εκφράζει αυτήν την πολιτική στο χώρο μας, προπηλακίζει εργαζόμενους που διεκδικούν να μεταφέρονται τακτικά και με ασφάλεια στη δουλειά τους. Απαιτούμε αγορά υπηρεσιακών λεωφορείων και μεταφορά όλου του προσωπικού σε όλες τις βάρδιες», επισημαίνει, με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ του νοσοκομείου.

Καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν, να μην πειστούν στα ψέματα που τους λένε, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους στον ΟΑΣΑ, να συμμετέχουν μαζική στη σημερινή γενική συνέλευση του σωματείου στις 12 μ. και στην απεργία του Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ