Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΑΓΕ
Υπογράφτηκε σύμβαση για το 2010

Αυξήσεις 2% στο μισθό τους απέσπασαν οι εργαζόμενοι στη ΦΑΓΕ, με μπροστάρη το αγωνιστικό τους σωματείο, στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οι οποίες μάλιστα θα ισχύσουν αναδρομικά για όλο το 2010. Επιπλέον, αποφασίστηκε μισθολογική αύξηση κατά τη διάρκεια του έτους, τέτοια ώστε ο καταβαλλόμενος μισθός να υπερβαίνει κατά 1% το μισθό ή το ημερομίσθιο της κλαδικής ΣΣΕ στην οποία υπάγεται ο εργαζόμενος.

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΦΑΓΕ μένει στοχοπροσηλωμένο στην ένταση της πάλης σε συντονισμό με το σύνολο του κλάδου και την ταξική Ομοσπονδία, αλλά και το σύνολο της εργατικής τάξης, καθώς η μεγαλοεργοδοσία και οι (πολιτικοί και συνδικαλιστικοί) υπηρέτες της εντείνουν την επίθεση για κατάργηση των ΣΣΕ. Σ' αυτή την κατεύθυνση αξιοποιούν το νομικό τους οπλοστάσιο που προσαρμόζουν στις ανάγκες της «ανταγωνιστικότητας» και τις συμφωνίες των «κοινωνικών εταίρων» (βλ. σελίδα 17). Την ίδια ώρα που οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού προωθούν ή συμφωνούν συμβάσεις - λαιμητόμο για τα εργατικά δικαιώματα προς όφελος της εργοδοσίας (π.χ. ΝΕΟΓΑΛ και ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ), τα ταξικά συνδικάτα οργανώνουν τη μάχη αναδεικνύοντας πως η σύμβαση δεν είναι απλά μια αύξηση, αλλά συνδέεται με το σύνολο της ζωής του εργαζόμενου και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους εργαζόμενους.

Στη σύμβαση που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι στη ΦΑΓΕ προβλέπεται:

  • Επίδομα βρεφονηπιακού σταθμό για το 2010 στα 100 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί.
  • Δωρεάν μικροβιολογικές εξετάσεις ανά έτος στο προσωπικό με φροντίδα της εταιρείας.
  • Κάλυψη απ' την εταιρεία δαπανών των ιατρικών εξετάσεων που προβλέπονται για την έκδοση ή ανανέωση του βιβλιαρίου υγείας, όταν πραγματοποιούνται σε διαγνωστικό κέντρο επιλογής της εταιρείας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ