Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Στη μάχη για να πετύχει η σκληρή αναμέτρηση

Σημαντικός σταθμός οι πολύμορφες κινητοποιήσεις στις οποίες καλεί το ΠΑΜΕ για τις 10 του Φλεβάρη σε όλη τη χώρα

Ολοι προετοιμάζουμε την επιτυχία της απεργίας στις 23 του Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα (φωτ. από προηγούμενη απεργία)

MotionTeam

Ολοι προετοιμάζουμε την επιτυχία της απεργίας στις 23 του Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα (φωτ. από προηγούμενη απεργία)
Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 23 του Φλεβάρη ρίχνονται τα ταξικά Συνδικάτα και Ομοσπονδίες, προκειμένου όλο και πλατύτερα τμήματα των εργαζομένων να συμμετάσχουν ενεργά στην προετοιμασία της απεργίας, δυναμώνοντας την οργάνωσή τους ενάντια στον αντιλαϊκό τυφώνα που συγχρονισμένα εξαπολύουν κυβέρνηση, εργοδοσία και τρόικα. Για το λόγο αυτό προχωρούν άμεσα σε συσκέψεις, περιοδείες και Γενικές Συνελεύσεις, ενημερώνοντας όσο πιο πλατιά γίνεται την εργατική τάξη, βάζοντας στην ημερήσια διάταξη τα θέματα της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της ανεργίας και των Συλλογικών Συμβάσεων.

Σημείο αιχμής για την επιτυχία της απεργίας και συνολικά την απόκρουση της ολομέτωπης λαίλαπας είναι η απομόνωση και καταδίκη των δυνάμεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, που, όπως επιβεβαιώθηκε ξανά, κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να εμποδίζουν τους αγώνες. Κι όταν δεν το καταφέρνουν κάνουν ό,τι μπορούν για την υπονόμευση και τον εκφυλισμό τους.

Σημαντικό σταθμό στην πορεία προετοιμασίας της απεργίας αποτελεί η πανελλαδική συντονισμένη παρέμβαση, στην οποία καλούν οι ταξικές δυνάμεις σε όλους τους νομούς της χώρας, στις 10 του Φλεβάρη, με συλλαλητήρια, αλλά και άλλες μορφές πάλης για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων.

Ηδη, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους στην απεργία της 23ης Φλεβάρη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ επικεντρώνοντας στην ανάγκη να αποκαλυφθεί ο ρόλος των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Ετσι, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Απεργούμε Τετάρτη 23 Φλεβάρη. Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας, με Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες στους χώρους δουλειάς, με συλλαλητήρια, με αποφασιστική καταδίκη των κομμάτων της πλουτοκρατίας, του κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού». Και συμπληρώνει: «Η απεργία στις 23 Φλεβάρη θα είναι μάχη της εργατικής τάξης για τη χειραφέτησή της από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και των συμβιβασμένων ηγεσιών. Είναι κρίσιμη αναμέτρηση της εργατικής τάξης με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τα στηρίγματά τους».

Να γίνει η απεργία υπόθεση της λαϊκής οικογένειας

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Νομού Αττικής, στο κάλεσμά του, τονίζει: «Οργανώνουμε σε κάθε χώρο δουλειάς από τώρα τα απεργιακά ραντεβού και τις περιφρουρήσεις». Κι επισημαίνει: «Η απεργία πρέπει και μπορεί να γίνει υπόθεση κάθε εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Πρέπει να γίνει υπόθεση των αυτοαπασχολούμενων, των παιδιών μας, μαθητών - φοιτητών, των γυναικών των φτωχών δυναμώνοντας την κοινωνική συμμαχία (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ)».

Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πάλης για την οργάνωση των εργαζομένων με πρώτο σταθμό τις κινητοποιήσεις στις 10 και 23 του Φλεβάρη εντάσσονται και οι συλλογικές διαδικασίες στις οποίες προχωρούν τα συνδικάτα. Ετσι:

  • Πλατιά σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των επιχειρησιακών σωματείων και των Σωματειακών Επιτροπών πραγματοποιεί το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, αύριο, Παρασκευή 28 του Γενάρη στις 5 μ.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, Στοά Φέξη, 7ος όροφος).
  • Εκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί το Σάββατο 29 του Γενάρη η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, στις 10 το πρωί στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1 και Ακαδημίας, 2ος όρ.).
  • Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί και το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, την Κυριακή 30 του Γενάρη στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5Β και Μητροπόλεως).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ