Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Γενάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10878

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
Σχέδιο συγκάλυψης της βαρβαρότητας του καπιταλισμού

Σύμφωνο Συνεργασίας για να ενισχυθεί το «ανθρώπινο προσωπείο» των επιχειρήσεων και να προλάβουν τους αγώνες των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  3
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Δράση για την επιτυχία της απεργίας 23 Φλεβάρη

Η απεργιακή συγκέντρωση για την Αθήνα ορίστηκε στις 11 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας.


ΣΕΛ.  9

ΛΑΪΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ με αφορμή τα γεγονότα στη Νομική

Αρση του ασύλου αποφάσισαν οι Πρυτανικές αρχές. Παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να μην ασκηθεί βία κατά των μεταναστών, να ικανοποιηθούν τα άμεσα δίκαια αιτήματά τους

  • Η απόφαση της Πρυτανείας για άρση του ασύλου στη Νομική, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να μπουν αστυνομικές δυνάμεις μέσα στη σχολή, ανοίγει το δρόμο στην κυβέρνηση για την κατάργηση του ασύλου. Η όποια εξέλιξη για την τύχη των έγκλειστων στη Νομική δεν πρόκειται να μειώσει την ένταση της καταστολής σε βάρος των μεταναστών.
  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα άμεσα δίκαια αιτήματα των μεταναστών. Αν χρησιμοποιήσει την κρατική καταστολή ενάντιά τους, δεν θα έχει μόνο την ευθύνη γι' αυτή την αποτρόπαια πράξη αλλά και για τις συνολικές παρενέργειες που θα δημιουργήσει.
  • ΠΑΜΕ: Ολα τα ταξικά συνδικάτα, οι ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα δίκαια αιτήματα των μεταναστών. Ελληνες και ξένοι εργάτες έχουν κοινό αντίπαλό τους την πολιτική της εκμετάλλευσης κυβέρνησης , κεφαλαίου, ΕΕ. Αυτήν πρέπει να στοχοποιούμε.

ΣΕΛ.  8

ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Κλιμάκωση του αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά

«Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Το σύνθημα αυτό ήχησε χτες το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά από τους εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης σε μαζική συγκέντρωση στον Ηλεκτρικό Σταθμό και πορεία στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.


ΣΕΛ.  3

Εκθετη η κυβέρνηση

Δεν πέρασε μία βδομάδα από τη συζήτηση της Επερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή, για την εκχώρηση από την κυβέρνηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, σε όφελος των μονοπωλίων, από τη συνδιαχείριση των υδρογονανθράκων και τη μετατροπή του σε ΝΑΤΟική θάλασσα, που εγκυμονεί κινδύνους για το λαό, αλλά και την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική, και ήρθε η νέα προκλητική παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από την τουρκική φρεγάτα να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις και τις ανησυχίες του ΚΚΕ. Τότε ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΚΚΕ για εθνικισμό, προκειμένου να υπερασπιστεί τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου που πατρίδα του έχει τα κέρδη και υποστήριξε την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που αναβαθμίζει τη χώρα, δηλαδή τα μονοπώλια στην περιοχή μας όπου οξύνονται οι ενδομονοπωλιακοί ανταγωνισμοί, όξυνση που ενίοτε λύνεται και με τα όπλα. Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο από το ΝΑΤΟ και την Τουρκία γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Η κυβέρνηση είναι έκθετη και πρέπει να απολογηθεί για την πολιτική της.



ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Ολοταχώς στο σχολείο - «επιχείρηση»

ΣΕΛ.  17
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Καταστολή στο όνομα της «τρομοκρατίας»

ΣΕΛ.  15
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟ
Χτυπά ναυτεργάτες και νησιώτες

ΣΕΛ.  10
«ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ»
Πεδίο δράσης για τα μονοπώλια

ΣΕΛ.  20
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλα λόγια για μεγάλες ... τσέπες

ΣΕΛ.  20
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Μπίζνες» με σχολικές βιβλιοθήκες και αρχεία

ΣΕΛ.  16
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Ετοιμάζουν σαρωτικές ανατροπές

Περαιτέρω ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα, μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα, ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων, κλείσιμο φορέων, άνοιγμα «κλειστών» επαγγελμάτων, εκποίηση δημόσιας ακίνητης περιουσίας, κατάργηση της επιδότησης θέρμανσης και του οικογενειακού επιδόματος, καθώς και κλιμάκωση της επίθεσης κατά των λαϊκών κατακτήσεων, που θα εκδηλωθεί την περίοδο 2012-2014, είναι μερικά από τα μέτρα που θα συζητηθούν μεταξύ της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της τρόικας, κλιμάκιο της οποίας βρίσκεται από χτες στην Αθήνα.


ΣΕΛ.  15
Νέα παραβίαση ελληνικών χωρικών υδάτων

ΣΕΛ.  18

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ