Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Κινητοποιήσεις γιατρών και φαρμακοποιών

Στη δεύτερη μέρα των τριήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν σήμερα οι φαρμακοποιοί για την εισαγωγή στη Βουλή του νομοσχεδίου «Διαρθρωτικές αλλαγές και άλλες διατάξεις». Χτες το απόγευμα φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά έκαναν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, την ώρα που γινόταν συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι γιατροί με δυο πανιατρικές συγκεντρώσεις: Η πρώτη θα γίνει το Σάββατο, 29 Γενάρη 2011, στο ξενοδοχείο «Πρέζιντεντ» και η δεύτερη την Τρίτη, 1 Φλεβάρη 2011, στο υπουργείο Υγείας, ώρα 10 π.μ.

Τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας (7.30 π.μ. - 10.30 π.μ.) αποφάσισαν οι 400 υπάλληλοι του ΟΠΑΔ, γιατί με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας -πέραν των άλλων- ο ΟΠΑΔ μεταφέρεται στο υπουργείο Εργασίας, με αποτέλεσμα να αναλάβουν και το έργο που εκτελούσαν 750 του υπουργείου Οικονομικών. Η πρώτη στάση θα γίνει σήμερα και οι υπόλοιπες θα ανακοινωθούν αργότερα. Σήμερα στις 7.30 π.μ. οι υπάλληλοι του ΟΠΑΔ θα συγκεντρωθούν στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΠΑΔ και στη συνέχεια θα κάνουν παράσταση στο υπουργείο Υγείας.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν χτες το πρωί, φαρμακοποιοί της Μακεδονίας και της Θράκης, στο πλαίσιο της νέας τριήμερης απεργίας τους, ενάντια στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων. Οι φαρμακοποιοί, πολλοί φορώντας τις άσπρες στολές τους, πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης. Μπροστά στην είσοδο πέταξαν συμβολικά μέσα σε ένα χαρτόκουτο τα κλειδιά των φαρμακείων τους, ενώ αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ