Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Ολοκληρώθηκε το διήμερο για τις αστικές συγκοινωνίες

«Μπλοκάροντας» σταθμούς Μετρό, λεωφορείων κλπ., οι διαδηλωτές απηύθυναν κάλεσμα πλατιάς συμμετοχής στην αναμέτρηση της 23ης Φλεβάρη

Στην πλ. Αττικής
Στην πλ. Αττικής
Να δείξουν οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή και να εντάξουν στους στόχους πάλης τους το δικαίωμα σε ασφαλή, φθηνά, δημόσια και αξιόπιστα ΜΜΜ κάλεσαν χτες το πρωί - δεύτερη μέρα του Διήμερου Δράσης για τα ΜΜΜ - τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ. Τα ακυρωτήρια εισιτηρίων στους σταθμούς του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του Προαστικού στο Σύνταγμα, στην Ομόνοια, στην πλατεία Αττικής, στη Δάφνη, στην Καλλιθέα, στα Ανω Λιόσια έκλεισαν από τις 6 ως τις 8 το πρωί και οι διαδηλωτές μιλούσαν με τους περαστικούς, τους καλούσαν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να επιβάλουν το δίκιο τους. Με αυτή την πρωτοβουλία οι ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις κάλεσαν τα λαϊκά στρώματα και τους νέους να πολιτικοποιήσουν τους αγώνες τους και με αφορμή και τη ληστρική αύξηση στα εισιτήρια να καταδικάσουν την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ, που με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο.

Στην Ομόνοια εργαζόμενοι από τους κλάδους του μετάλλου, των κατασκευών, της κλωστοϋφαντουργίας, του ξύλου, μουσικοί κ.ά., αυτοαπασχολούμενοι, σπουδαστές και γυναίκες έστησαν «μπλόκα» στις εισόδους του σταθμού, μοίραζαν την κοινή ανακοίνωση και κουβέντιαζαν με τον κόσμο για την ανάγκη να μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου, να είναι δωρεάν τις πρωινές ώρες και εντελώς δωρεάν για τους ανέργους, τους φοιτητές, τους μαθητές. Η πρωτοβουλία επιβραβεύτηκε από τον κόσμο και οι διαδηλωτές καλούσαν τους περαστικούς να συμμετάσχουν, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να απαντήσουν με οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή και αντεπίθεση.

Στην Ομόνοια
Στην Ομόνοια
Ολόπλευρη και θερμή αποδοχή από χιλιάδες εργαζόμενους βρήκε χτες το πρωί κινητοποίηση στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ στην πλατεία Αττικής και στον Αγιο Αντώνη. Λίγο πριν τις 6 τα ξημερώματα απλώθηκαν πανό, καλύφτηκαν τα μηχανήματα ακύρωσης, αλλά και έκδοσης εισιτηρίων και με ντουντούκα οι εργαζόμενοι που πήγαιναν στις δουλειές τους καλούνταν σε «οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή». Να απαιτήσουν καμία αύξηση στα εισιτήρια, δωρεάν εισιτήριο για όλους το πρωί και για όλες τις ώρες για ανέργους, μαθητές, φοιτητές. Οι διαδηλωτές και στους δύο σταθμούς απλώθηκαν στο χώρο, μοίρασαν ανακοινώσεις και στις γρήγορες αλλά πολλές κουβέντες που κατάφεραν να έχουν δέχτηκαν την απόλυτη επιβράβευση για την κινητοποίηση από τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Ξεκάθαρο όμως και το κάλεσμα που απηύθυναν οι αγωνιστικές δυνάμεις να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να επιβάλουν το δίκιο τους.

Στο Σύνταγμα, από την ώρα σχεδόν που άνοιξε ο σταθμός του Μετρό τα ακυρωτικά μηχανήματα «σφραγίστηκαν» και οι επιβάτες καλούνταν να αντισταθούν στις ληστρικές αυξήσεις που επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Καλούσαν επίσης σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 23ης Φλεβάρη, ενάντια στην καταιγίδα των αντιλαϊκών εξελίξεων που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Οι επιβάτες ανταποκρίνονταν θετικά στην παραπάνω ενέργεια, ενώ πολλοί από αυτούς υποστήριζαν ότι «τα εισιτήρια πρέπει να είναι δωρεάν τις πρωινές ώρες», ενώ δεν έλειψαν και οι πιο «υποψιασμένοι» που καθώς περνούσαν με ταχύ βήμα για να προλάβουν τον διερχόμενο συρμό φώναζαν: «Για πούλημα τα πάνε κι αυτά»...

Στη Θεσσαλονίκη

Στο Σύνταγμα
Στο Σύνταγμα
Μήνυμα οργανωμένης λαϊκής ανυπακοής και αντεπίθεσης σάλπισαν χτες οι αγωνιστικές ταξικές συσπειρώσεις με την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στους τερματικούς σταθμούς του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), στο Σιδηροδρομικό Σταθμό και στην Αριστοτέλους, νωρίς το πρωί και το μεσημέρι. ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ συνεχίζουν τη δράση τους και σήμερα από το πρωί, απαιτώντας καμία αύξηση στα εισιτήρια, δωρεάν εισιτήριο για όλους το πρωί και για όλες τις ώρες για ανέργους, μαθητές, φοιτητές.

Οι αγωνιστές έμπαιναν κατά ομάδες μέσα στα λεωφορεία των γραμμών 51 και 52 για Σίνδο, 14, 21, 29 και 32 για Ανω Τούμπα, Συκιές, Πολίχνη και Σταυρούπολη αντίστοιχα, στέκονταν μπροστά στα ακυρωτικά και εκδοτικά μηχανήματα και καλούσαν τους επιβάτες να μην πληρώσουν και να μην επικυρώσουν τα εισιτήριά τους.

Την ίδια ώρα έξω, με τα πανό και τα συνθήματα, από την ντουντούκα καλούσαν το λαό να παλέψει για συγκοινωνίες αποκλειστικά δημόσιες, μέσα από ενιαίο φορέα διαχείρισης. Να ξεσηκωθούν, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να παλέψουν για να επιβάλουν το δίκιο τους. Να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 Φλεβάρη στις 6.30 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου και στην απεργία στις 23 του Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ