Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΜΕΛ ΑΕ
Απέλυσαν συνδικαλιστή

Καταγγελία της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου

Στην τρομοκρατική και εκδικητική απόλυση του συνδικαλιστή και πρώην προέδρου του σωματείου Κ. Βέλιου, προχώρησε η εργοδοσία της ΜΕΛ ΑΕ (Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου), όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου. «Αφού πρώτα ο εργοδοτικός μηχανισμός επιτέθηκε με τον οικονομικό διευθυντή, ασκώντας φραστική και σωματική βία σε βάρος του συνδικαλιστή, κατόπιν του έστειλε και την απόλυση στο σπίτι, σκαρώνοντας ακόμα και ποινική δίωξη», επισημαίνει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία.

Και τονίζει: «Αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο και τυχαίο γεγονός, τέτοια κρούσματα έχουν συμβεί και κατά το παρελθόν, συνεπώς είναι η τακτική της εργοδοσίας για όσους δεν σκύβουν το κεφάλι και παλεύουν για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν σεβάστηκαν ούτε το σοβαρό ατύχημα που είχε ο συνδικαλιστής πριν λίγα χρόνια στο εργοστάσιο που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή. Αυτά είναι τα σύγχρονα εργασιακά γκέτα που κτίζονται σήμερα με αυτή την αντεργατική πολιτική που επικεφαλής είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όλο το αντιδραστικό μπλοκ που την στηρίζει, με βασικό συμπαραστάτη τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Απαιτούν εργαζόμενους τρομοκρατημένους, υποταγμένους, χωρίς δικαιώματα, στις προσταγές της εργοδοσίας για την αύξηση των κερδών τους. Η βία που ασκήθηκε στο συνδικαλιστή και στη συνέχεια η απόλυσή του δεν αφορά μόνο το συνάδελφο Κ. Βέλιο, είναι ένα μήνυμα της εργοδοσίας προς όλους τους εργαζόμενους και προς το Σωματείο, ότι όποιος πρωτοστατεί για τα δικαιώματά του, θα έχει την ίδια αντιμετώπιση». Η Ομοσπονδία καλεί όλα τα σωματεία του κλάδου να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΜΕΛ και απαιτεί: «Να ακυρωθεί τώρα η απόλυση - Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματά μας».

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε γενική συνέλευση, απαιτώντας την άμεση ανάκληση της απόλυσης και ταυτόχρονα αποφάσισαν απεργία για σήμερα Πέμπτη. Ωστόσο, η εργοδοσία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας. Χτες, εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα και η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη, για μια ακόμη φορά, έδειξε ποιους πραγματικά υπηρετεί, κηρύσσοντας την απεργία παράνομη και καταχρηστική.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ