Πέμπτη 17 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στη ΔΕΗ

Την ασύδοτη δράση της ΔΕΗ ΑΕ και των εργολάβων που δουλεύουν για λογαριασμό της, καταγγέλλει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), με αφορμή το νέο εργατικό ατύχημα που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο ορυχείο της Μαυροπηγής στην Πτολεμαΐδα. Θυμίζουμε ότι ο Βασίλης Μπόρτζης, 32 χρόνων, εργαζόμενος στην εργολαβία του «Ξυνού», στο ορυχείο της ΔΕΗ στη Μαυροπηγή, έπεσε από την ερπύστρια μπουλντόζας, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά κατάγματα σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Το ΣΕΕΕΝ σημειώνει πως στο επίκεντρο τίθενται οι εγκληματικές ελλείψεις στον τομέα της ασφάλειας της εργασίας, στις συνθήκες υγιεινής, τα ελλιπή μέτρα και η εντατικοποίηση της εργασίας, ακόμη και σε συνθήκες καύσωνα, όπως αυτές που επικρατούσαν την ημέρα του ατυχήματος.

Το ΣΕΕΕΝ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για τα πραγματικά αίτια που χειροτερεύουν καθημερινά τη ζωή τους. Να βγάλουν συμπεράσματα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την απελευθέρωση και ποιον πραγματικά ωφελεί η ανταγωνιστικότητα. Οπως σημειώνει, «αυτά είναι και τα τρία κακά της τύχης των εργαζομένων και τα υλοποιούν απαρέγκλιτα σαν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΑΔ».

Κόντρα σε αυτήν την πολιτική, το ΣΕΕΕΝ καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν και να διεκδικήσουν: 5.000 προσλήψεις στη ΔΕΗ προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο και για τα ΒΑΕ 6ωρο - 5ήμερο - 30ωρο. Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από ποια εργασιακή σχέση διέπεται ο κάθε εργαζόμενος. Σε αυτήν την κατεύθυνση η ΔΕΗ πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες.

Να δυναμώσουν τον αγώνα για ΔΕΗ ενταγμένη σε κρατικό φορέα ενέργειας, με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, διανομή και μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας. Να αποτελεί περιουσία του λαού, μοχλό ανάπτυξης για μια λαϊκή οικονομία που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ