Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΛΙΓΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΧΑΝΟΥΝ

ΠΛΗΡΩΣΤΕ: «Ακουγα χθες τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου να προαναγγέλλει "διορθωτικές κινήσεις" της κυβέρνησης ως προς τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Ο ίδιος περιέγραψε μείωση των (αυξημένων φέτος) τελών και ενίσχυση των εσόδων που σχετίζονται με τη χρήση του αυτοκινήτου, δηλαδή - με απλά λόγια - αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα (...) για να διατηρεί κάποιος ένα μικρού κυβισμού (1.000 - 1.600 κυβικών εκατοστών) όχημα 20ετίας είτε το έχει πραγματικά ανάγκη - μη μπορώντας να το αντικαταστήσει με νεότερο - ή είναι... συλλέκτης (...) η κυβέρνηση πληρώνει πλέον τα επίχειρα των αποφάσεών της (...) της βιασύνης της να "κόψει" (...) την επιδότηση απόσυρσης, διατηρώντας μόνον το εισπρακτικό τμήμα δηλαδή τα αυξημένα τέλη». (ο Γιωργος Tερζής στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΥΣ ΧΤΥΠΑΝΕ: «Παρότι οι φωνές διαμαρτυρίας (και μέσα από το ΠAΣOK) είχαν ακουστεί από την πρώτη στιγμή, τα αρμόδια υπουργεία δεν αντέδρασαν εγκαίρως, με συνέπεια οι αντιδράσεις να πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Παγιώνεται πλέον η εντύπωση ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε ένα μέτρο καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα, το οποίο στρέφεται εναντίον όλων όσοι κατέχουν ρυπογόνα οχήματα όχι από... καπρίτσιο, αλλά επειδή, απλούστατα, δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να αποκτήσουν νέο αυτοκίνητο. Kαι αυτό είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να καταλογίσει κανείς σε μια κυβέρνηση, που επιμένει ότι μία από τις βασικές προτεραιότητές της είναι η αποκατάσταση της (στοιχειώδους) κοινωνικής δικαιοσύνης». (ο Χρ. Οικονόμου στο ΕΘΝΟΣ)

ΚΡΑΤΑ ΜΕ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΩ: «Η έστω και καθυστερημένη, αλλά επίσημη, αναγνώριση του λάθους - αν και είναι αδύνατη η αυτόματη διόρθωσή του - είναι ενθαρρυντική. Δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι η νέα εξουσία ακούει και όντως διαβουλεύεται, πατάει εν τέλει επί της γης και δεν πετάει στα σύννεφα». (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ)


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ