Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Να αποτύχει η αντεργατική περικύκλωση

Παπαγεωργίου Βασίλης

Την απόλυση της γυναίκας του και μιας συναδέλφου της κατήγγειλε χτες με τηλεφώνημά του στον «Ρ» αναγνώστης της εφημερίδας. Επισημαίνοντας μάλιστα ότι πριν λίγο καιρό είχε εγκριθεί η συμμετοχή της συγκεκριμένης εταιρείας σε προγράμματα επιδότησης της εργασίας.

Πρόκειται για μία μόνο από τις χιλιάδες περιπτώσεις που καθημερινά προκύπτουν, αναδεικνύοντας ότι όσο κι αν οι πρασινογάλαζες κυβερνήσεις και οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου πασχίζουν, είναι ανίκανες να πείσουν ότι είναι δυνατόν στον καπιταλισμό να διασφαλιστεί ο εργάτης.

Από τη μια μεριά, η εργοδοσία μπορεί να τσεπώνει ζεστό χρήμα (χρήμα μάλιστα των ίδιων των εργαζομένων αφού αυτοί γεμίζουν τους κρατικούς κορβανάδες), κι από την άλλη μπορούν να πετούν στο δρόμο εργαζόμενους μετά από χρόνια δουλειάς, αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο του αστικού κράτους: είτε πρόκειται για την ανακάλυψη «σοβαρών λόγων» απόλυσης (όπως προτρέπει η ίδια η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, άλλωστε) είτε για την αξιοποίηση της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και των μορφών ελαστικής απασχόλησης που δεν είναι τίποτα άλλο από ανεργία με διαλείμματα.

«Περικυκλώνουν» τους εργάτες με την πολιτική τους, θέλουν να σπείρουν τον πανικό και την ηττοπάθεια. Να μην περάσει. Υπάρχει διέξοδος. Συσπείρωση και πάλη μέσα από τα συνδικάτα.

Δεν επαιτούν οι αγρότες...

Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα κλήθηκαν οι Ελληνες αγρότες να εισπράξουν από την Αγροτική Τράπεζα ένα τμήμα από το σύνολο της επιδότησης που δικαιούνται για το 2009, με την καταβολή του υπόλοιπου ποσού να παραπέμπεται κατ' αρχήν για το Μάρτη του 2010 και βλέπουμε... Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ούτε λίγο - ούτε πολύ, θεωρεί ότι έκανε και κάποιο σπουδαίο κατόρθωμα με τη χορήγηση των προκαταβολών, που, στην καλύτερη περίπτωση, φτάνουν το 60%, «ρίχνοντας» την ευθύνη για τη μη απόδοση του συνόλου των χρημάτων στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Δεν αρκούσε δηλαδή που το 2009 ήταν μία από τις χειρότερες χρονιές για τους μικρομεσαίους παραγωγούς, εξαιτίας της κάθετης πτώσης των τιμών και της αύξησης του κόστους παραγωγής, τώρα η κυβέρνηση τους λέει, με απλά λόγια, «πάρτε προκαταβολές και πείτε και ευχαριστώ». Η μη ολοκλήρωση του συστήματος ψηφιοποίησης δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία πάντως, αφού όπως βρέθηκε τρόπος να καταβληθούν οι προκαταβολές από την Αγροτική Τράπεζα, έτσι θα μπορούσε να καταβληθεί και το σύνολο των επιδοτήσεων. Ούτε μπορεί να επικαλεστεί η κυβέρνηση τον «μπαμπούλα» της ΕΕ, διότι αυτόν, τον ...μπαμπούλα δηλαδή, σε καμία περίπτωση δεν τον ενδιαφέρει πώς διαθέτει τα κονδύλιά της μία τράπεζα. Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι τη φτωχομεσαία αγροτιά καθόλου δεν την απασχολεί «το μπαλάκι των ευθυνών» μεταξύ της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης. Αντίθετα, απαιτεί την καταβολή του συνόλου της επιδότησης, εδώ και τώρα, διεκδικώντας επιπλέον την τιμαριθμική της αναπροσαρμογή με βάση τα σημερινά οικονομικά δεδομένα. Να ξέρει, πάντως, η κυβέρνηση ότι τα τρακτέρ στους δρόμους δε θα βγαίνουν λίγα λίγα...

Χοντροκομμένος εξωραϊσμός της κατοχής

Ο θάνατος οχτώ μαθητών είναι το τελευταίο «κατόρθωμα» των αμερικανο-ΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, την περασμένη Κυριακή. Φυσικά, η δήθεν «ειρηνευτική δύναμη», που σπέρνει εδώ και χρόνια το θάνατο, αρνείται την ευθύνη, παρά το γεγονός ότι την αποδέχονται ακόμα και οι εγκάθετες αφγανικές αρχές.

Σε αυτό το πλαίσιο έρχονται να προστεθούν και οι «φιλανθρωπίες της κατοχής», που έφτιαξε ...λέει πάρκο σκέιτμπορντ για όσα παιδιά καταφέρουν να γλιτώσουν από τις βόμβες της κατοχής, ή των «Ταλιμπάν», που αποτελούν το άλλοθι της κατοχής. Στόχος του πάρκου είναι, όπως ισχυρίζονται οι ιμπεριαλιστές, «να κρατηθούν τα παιδιά μακριά από τους φονικούς δρόμους»! Αλλά σιγά μην πούνε ποιος δολοφονεί.

Βεβαίως, οι «Ράμπο» θέλουν να είναι και καλυμμένοι και έτσι στην είσοδο του πάρκου ...διασκέδασης, υπάρχουν και άλλες εκπλήξεις, όπως ο σωματικός έλεγχος για εκρηκτικά που πραγματοποιείται στα παιδιά, που θέλουν, ή έχουν το κουράγιο, να παίξουν.

Πραγματικά, αυτό που χρειάζονται τα παιδιά του Αφγανιστάν, όπως και άλλων κατεχόμενων χωρών, είναι πρώτα απ' όλα ο σεβασμός στο δικαίωμα στην ίδια τη ζωή, που αμφισβητείται καθημερινά από τους ιμπεριαλιστές. Θέλουν την αξιοπρέπεια γι' αυτά και τους γονείς τους, το να έχουν να φάνε, να μορφωθούν και να χαίρονται την ηλικία τους με το απαραίτητο παιχνίδι. Οσο για τα κόλπα εξωραϊσμού της κατοχής με ένα πάρκο σκέιτμπορντ, στη ρημαγμένη Καμπούλ, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να ακουστούν. Που σημαίνουν όλα αυτά ότι τα παιδιά και οι γονείς τους θέλουν να φύγουν οι ιμπεριαλιστές κατακτητές από την πατρίδα τους.

Ταξικό χαράτσι

Αυτό που γίνεται με το χαράτσι στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων, όσο κι αν εκ πρώτης όψεως φαίνεται ως επιμέρους μέτρο με εισπρακτικό χαρακτήρα, δείχνει την ταξική ουσία της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Δείχνει έμπρακτα πώς εννοεί το ΠΑΣΟΚ την ...«πράσινη ανάπτυξη», ποιοι θα την πληρώσουν, αλλά και συνολικά τι ακριβώς σημαίνει πολιτική ΠΑΣΟΚ απέναντι στα λαϊκά προβλήματα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά πάνω στο θέμα στήθηκε και μια ολόκληρη προπαγανδιστική επιχείρηση, επιδιώκοντας να εκτονώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, για το ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει τα «λάθη» της και τα «διορθώνει».

Ηρθε λοιπόν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, προχτές, να παραδεχθεί ότι το χαράτσι των τελών κυκλοφορίας είναι άδικο και να διαβεβαιώσει ότι θα υπάρξουν κάποιες «διορθώσεις» από το ...2011. Από κοντά τα κυβερνητικά παπαγαλάκια σε εφαρμογή της γνωστής τακτικής τού «εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι». Επιβάλλονται, λοιπόν, αυξήσεις ακόμα και 277% στα τέλη κυκλοφορίας, ξεπερνώντας σε πολλές περιπτώσεις κατά πολύ και αυτή την ίδια την εμπορική αξία ενός παλιού αυτοκινήτου μεγάλου κυβισμού. Αυτό γιατί πρόκειται για παλαιά αυτοκίνητα, τα οποία προφανώς τα κατέχουν άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ν' αποκτήσουν καινούριο όχημα, ωστόσο τα διατηρούν για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Δηλαδή, την πληρώνουν οι φτωχοί, στους οποίους η μόνη ...«ευκαιρία» που του παρέχεται είναι να καταθέσουν τις πινακίδες. Πρόκειται για ένα μέτρο άκρως ταξικό και καμία «πράσινη ανάπτυξη» δεν προοιωνίζεται. Αυτό που γίνεται είναι να πληρώνει χαράτσια ο λαός στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης» και αφαίρεσης της δυνατότητας χρήσης ΙΧ αυτοκινήτου από όσους δε διαθέτουν υψηλά εισοδήματα.

Η πολιτική της κυβέρνησης όπως και της προηγούμενης της ΝΔ υπολογίζουν τα δικαιώματα στη ζωή ανάλογα με το διαθέσιμο εισόδημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, τα δικαιώματα στον ελεύθερο χρόνο και την ψυχαγωγία τελούν υπό ταξικό περιορισμό και κατανέμονται με βάση τους κανόνες και τους νόμους της «αγοράς», καθώς αποτελούν εμπορεύσιμα είδη. Αυτή είναι η ασκούμενη πολιτική από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Από κει και πέρα η «κοινωνική πολιτική» που ασκούν είναι πολιτική πτωχοκομείου, διανομής της φτώχειας ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα, αλλά και αντιμετώπισης της φτώχειας που παράγει η ταξική εκμετάλλευση και της κάλυψης των λαϊκών αναγκών - δικαιωμάτων μέσω ...χορηγιών, όπως στον τομέα της Υγείας, της Πρόνοιας και του Πολιτισμού. Φιλανθρωπία στους εξαθλιωμένους δηλαδή.

Στα πλαίσια αυτά κινείται και η φορολογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Η «αναδιανομή» που κάνει με τη φορομπηχτική πολιτική του, είναι να τα παίρνει από τα λαϊκά στρώματα, για να στηρίζει την πολιτική των προνομίων στο μεγάλο κεφάλαιο. Βέβαια, οι πολιτικές αυτές είναι δοκιμασμένες εδώ και χρόνια. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δε φέρνει τίποτα καινούριο. Ούτε τα μέτρα είναι καινούρια, αλλά ούτε και η επιχειρούμενη εξαπάτηση των εργαζομένων έχει καμία πρωτοτυπία. Με τους ελιγμούς της αυτό που επιβεβαιώνει είναι ότι η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να λύσει τα λαϊκά προβλήματα, αντίθετα τα οξύνει. Αυτή είναι συνειδητή πολιτική επιλογή τους, που δεν αφήνει περιθώρια στο λαό για αυταπάτες, αντίθετα κάνει πιο επιτακτικά αναγκαία την ανάπτυξη της κοινωνικοπολιτικής δράσης για ανατροπή όλων αυτών των πολιτικών.


Κυριάκος ΖΗΛΑΚΟΣ

Φορολογική επιδρομή...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΙΓΟΥΡΗ Η ΑΥΞΗΣΗ της φορολογίας σε καμιά δεκαριά κατηγορίες - συμπεριλαμβανομένης και της βενζίνης - και ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ.

Κάπως έτσι μας τα 'πε χτες ο υπουργός Οικονομικών, κι όταν αυτά λέει, φανταστείτε τι είναι αυτά που θα κάνει.

Ετσι για να μην έχουμε απορίες περί του «ποιος πληρώνει» την «Πράσινη Ανάπτυξη». (Γιατί, βέβαια, η αύξηση των έμμεσων φόρων δεν πλήττει τις Ανώνυμες Εταιρείες, τουναντίον τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους πλήττει).

Η φορολογία των ΑΕ όχι μόνο δεν αυξάνεται, αλλά προς τη μείωση πάει, καθότι τους φαίνεται... πολύ και «αντιαναπτυξιακό» το 25% και καλοβλέπουν την προοπτική του να γίνει 20%.

Ε, βάλτε και κάτι... κινητράκια για «επαναπατρισμούς» κεφαλαίων με μια πενιχρή παρακράτηση του 3% που ξανατίθεται - όπως ακούγεται - σε ισχύ και το... πιάσαμε το υπονοούμενο.

Η ΝΔ το είχε φτιάξει αυτό το μέτρο, αλλά, ως γνωστόν, δεν είναι και όλα... «καμένη γη».

Εν ολίγοις, οι αρπαχτές του χτες (επιχορηγήσεις επιχειρήσεων που κάπου «χαθήκανε», χρηματιστηριακά κέρδη κλπ., κλπ.) γίνονται τα ευπρόσδεκτα κεφάλαια του αύριο.

ΑΚΡΩΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ: Τη δημιουργία «Γραμματείας Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος» ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία, ως καλή αξιωματική αντιπολίτευση που είναι.

Ως στόχο - λέει - θα έχει το να «πιάσει το σφυγμό της κοινωνίας», αλλά αν κρίνουμε και από αυτούς που θα την απαρτίζουν, άλλο είναι το αντικείμενό της.

Συνιστάται περισσότερο στο να μας πείσει ότι... περνάγαμε καλά όσο καιρό κυβερνούσαν και πως όλα ήταν όμορφα, άντε με κάποιες μεμονωμένες εξαιρέσεις.

Βλέπουν και τα μέτρα που ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ και εκτιμούν ότι μέσα στην παραζάλη του κόσμου ίσως παραπλανήσουν ως πειστικοί. Αλλωστε είναι γνωστή αυτή η συνταγή...


Παπαγεωργίου Βασίλης

Η ασφάλεια των τρένων και τα «ανθρώπινα λάθη»

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μετά από κάθε σιδηροδρομικό ατύχημα ή δυστύχημα, εκτός από τα ρεπορτάζ στις εφημερίδες, στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, γράφονται και ξαναγράφονται άρθρα και αναλύσεις για την «εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων», για την αδήριτη ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα. Ωστόσο, αν και το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό, κανείς από τους αρμοδίους μέχρι σήμερα δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά. Οι πενιχρές εξαγγελίες για τη λήψη μέτρων μένουν εξαγγελίες και έτσι το πρόβλημα διαιωνίζεται.

Βέβαια, την περασμένη Κυριακή, ευτυχώς αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή, σύγκρουση αμαξοστοιχιών στη σιδηροδρομική γραμμή Σέρρες - Δράμα. Ωστόσο, το περιστατικό ήταν σοβαρό και έφερε ξανά στο προσκήνιο τις ευθύνες που έχουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις και οι διορισμένες απ' αυτές διοικήσεις του ΟΣΕ, για τη λειτουργία των ελληνικών σιδηροδρόμων. Και αυτή τη φορά, πάντως, η παρ' ολίγον μετωπική σύγκρουση των αμαξοστοιχιών, αποδίδεται προκαταβολικά από τους αρμόδιους, στο «ανθρώπινο λάθος». Το «ανθρώπινο λάθος» είναι η προκλητική - και πάντα εσπευσμένη - ετυμηγορία των εκάστοτε αρμοδίων για να συγκαλύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες. Και όταν λέμε εγκληματικές ευθύνες, εννοούμε ακριβώς την εγκληματική πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής: Δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας της κυκλοφορίας των τρένων, ούτε γίνονται οι αναγκαίες προσλήψεις στους κλάδους αιχμής, που εμπλέκονται άμεσα και με την ασφάλεια. Δε χορηγούνται οι αναπαύσεις και οι οφειλόμενες άδειες στο προσωπικό κίνησης και των σταθμών, ενώ οι διπλοβάρδιες και η καταστρατήγηση των κανονισμών εργασίας έχουν γίνει καθεστώς. Ε, με αυτήν την πολιτική, οι πιθανότητες του «ανθρώπινου λάθους» - για να μιλήσουμε με τους όρους των αρμοδίων - είναι πολλαπλάσιες από αυτές του ...μη λάθους. Και, δυστυχώς, όσο θα συνεχίζεται αυτή η πολιτική, τόσο θα αυξάνονται και οι πιθανότητες του «ανθρώπινου λάθους», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του ελληνικού σιδηροδρόμου και την ασφαλή εξυπηρέτηση του ελληνικού λαού.

Αναζωπύρωσαν τα περί «αιωνίων φοιτητών»

Με αφορμή τα ετήσια στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για τις εγγραφές φοιτητών και σπουδαστών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, αναζωπυρώθηκαν τα μονόπλευρα ρεπορτάζ της υπερβολής περί... «αιωνίων» φοιτητών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, στα ΤΕΙ εγγράφηκαν (σε όλα τα εξάμηνα σπουδών) πέρσι 122.056 σπουδαστές, ενώ οι σπουδαστές που έχουν τελειώσει τα κανονικά εξάμηνα σπουδών και χρωστούν μαθήματα ανέρχονται σε 107.874. Αντίστοιχα στα Πανεπιστήμια ο φοιτητικός πληθυσμός που γράφτηκε στα κανονικά έτη και εξάμηνα σπουδών ήταν πέρσι 171.882 φοιτητές, ενώ αυτοί που έχουν τελειώσει τα κανονικά έτη και χρωστούν μαθήματα φτάνουν τους 195.152.

Αν και στα παραπάνω νούμερα που εμφανίζονται ως «αιώνιοι» φοιτητές, πρέπει να υπολογίσουμε ότι υπάρχει κι ένας αριθμός ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει ουσιαστικά τις σπουδές τους (χωρίς φυσικά να κοστίζει τίποτα στα ιδρύματα το γεγονός ότι έχουν το δικαίωμα να πάνε να δώσουν ένα μάθημα σε κάποια εξεταστική αν το επιθυμήσουν), ο όγκος των φοιτητών που δεν τελειώνουν κανονικά τις σπουδές τους ένα πράγμα μαρτυρά: Οτι το κράτος δεν έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να μπορεί ένας φοιτητής να παρακολουθεί και να ολοκληρώνει απρόσκοπτα τις σπουδές του. Οταν το 45% των φοιτητών και πάνω από το 60% των σπουδαστών ΤΕΙ έχουν αναγκαστεί έστω και για ένα μικρό διάστημα να δουλέψουν παράλληλα με τις σπουδές τους, πώς να τελειώσουν τις σπουδές τους στην ώρα τους;

Αυτή η πραγματικότητα όμως δεν αποτυπώνεται στα στατιστικά στοιχεία της ΕΣΥΕ και αποκρύπτεται πλήρως από τα ρεπορτάζ που επικρίνουν την κατάσταση των δήθεν «αιωνίων» φοιτητών.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ιμπεριαλιστική τρομοκρατία

Μετά από τη λεγόμενη αποτυχημένη ενέργεια ανατίναξης αμερικανικού αεροσκάφους ανήμερα τα Χριστούγεννα από νεαρό Νιγηριανό, μπήκε πιο επιτακτικά ξανά στην ημερήσια διάταξη ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας». Το πρόσχημα που μετά την 11η Σεπτέμβρη του 2001, με το χτύπημα στους δίδυμους πύργους στη Νέα Υόρκη, χρησιμοποιείται από το διεθνή ιμπεριαλισμό για να προωθηθούν τα σχέδια για την επιβολή των συμφερόντων του διεθνούς κεφαλαίου και για να ελεγχθούν περιοχές γεωστρατηγικής σημασίας και, καθόλου τυχαία, πλούσιες σε ενεργειακούς πόρους.

Ορισμένα, δε, στοιχεία αυτής της νέας υπόθεσης, που προέκυψε, «φωνάζουν» από μόνα τους. Σε πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο έχει γίνει συνείδηση ότι οι πόλεμοι σε Αφγανιστάν και Ιράκ έχουν την οσμή του πετρελαίου. Οτι δεν έχουν καμία σχέση με όσα πλασάρονται ...περί αγώνα για την ελευθερία. Ακριβώς γι' αυτό πάντα είναι χρήσιμο να ανανεώνονται τα προσχήματα, του «μπαμπούλα της τρομοκρατίας» και του «αγώνα για τη διεθνή ασφάλεια». Επίσης, ακριβώς γιατί τα πάντα κρίνονται από το ερώτημα ποιος ωφελείται και ποιος βλάπτεται, ο Νιγηριανός «τρομοκράτης» είναι πολύ χρήσιμος στη σημερινή συγκυρία στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Η κυβέρνηση Ομπάμα, άλλωστε, άρπαξε αμέσως την ευκαιρία για να προχωρήσει σε ακόμα περισσότερα μέτρα τρομο-λαγνείας, να βρει «πάτημα» για να συνεχίσει τους άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ενδεχομένως να ανοίξει και νέα μέτωπα, όπως αυτά που ακούγονται, η Υεμένη ή το Ιράν.

Ο Ούμαρ Φαρούκ Αμπντουλμουτάλαμπ - έτσι είναι το όνομα του νεανία που έγινε γνωστός στην υφήλιο για το «πυροτέχνημα» στο αμερικανικό αεροσκάφος - είναι γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας στη φτωχή για το λαό της Νιγηρία, με πατέρα τραπεζίτη και σπούδαζε σε ένα απο τα πιο ελίτ κολέγια της Αγγλίας. Μάλιστα, ήταν, λέει, γνωστός για τις «εξτρεμιστικές ισλαμιστικές του ιδέες», στις αρχές των χωρών όπου διαβιούσε. Ο πατέρας του είχε επαφές με πράκτορες της CIA και είχε καταδώσει τον γιο του(!) ενώ όχι τυχαία ο νεαρός με το που συνελήφθη «ενημέρωσε» τις αμερικανικές υπηρεσίες ότι «πίσω από αυτόν υπάρχουν χιλιάδες» και ότι «εκπαιδεύτηκε στην Υεμένη».

Με όλες αυτές τις «αποδείξεις» μπήκαν αμέσως σε εφαρμογή όλοι οι σχεδιασμοί που είχαν προετοιμάσει οι ιμπεριαλιστές. Από τη μια, το «κλείσιμο των κενών ασφαλείας στα αεροδρόμια», η ένταση των μηχανισμών φακελώματος και της καλύτερης κατηγοριοποίησης των «υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες», η στοχοποίηση περιοχών για τη «διάλυση εστιών των τρομοκρατών», η κλιμάκωση του πολέμου σε Αφγανιστάν και Πακιστάν.

Και το τωρινό περιστατικό, όπως και όλα όσα χρησιμοποιήθηκαν πριν στο «οπλοστάσιο» της τρομο-λαγνείας των φονιάδων, που έχουν αιματοκυλίσει ολόκληρους λαούς, ανεξάρτητα από τους κάθε φορά «δράστες» ή «πιόνια», συνειδητά ή ασυνείδητα, αποδεικνύει ότι είναι «βούτυρο στο ψωμί» της επιθετικότητας του διεθνούς κεφαλαίου και των στρατιωτικών οργανισμών του. Η αντιιμπεριαλιστική πάλη σε κάθε χώρα, η πάλη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, ο ταξικός πόλεμος των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων, των παραγωγών όλου του πλούτου, κόντρα στα μονοπώλια, είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για την πραγματική χειραφέτηση των λαών.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ