Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χοντροκομμένος εξωραϊσμός της κατοχής

Ο θάνατος οχτώ μαθητών είναι το τελευταίο «κατόρθωμα» των αμερικανο-ΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, την περασμένη Κυριακή. Φυσικά, η δήθεν «ειρηνευτική δύναμη», που σπέρνει εδώ και χρόνια το θάνατο, αρνείται την ευθύνη, παρά το γεγονός ότι την αποδέχονται ακόμα και οι εγκάθετες αφγανικές αρχές.

Σε αυτό το πλαίσιο έρχονται να προστεθούν και οι «φιλανθρωπίες της κατοχής», που έφτιαξε ...λέει πάρκο σκέιτμπορντ για όσα παιδιά καταφέρουν να γλιτώσουν από τις βόμβες της κατοχής, ή των «Ταλιμπάν», που αποτελούν το άλλοθι της κατοχής. Στόχος του πάρκου είναι, όπως ισχυρίζονται οι ιμπεριαλιστές, «να κρατηθούν τα παιδιά μακριά από τους φονικούς δρόμους»! Αλλά σιγά μην πούνε ποιος δολοφονεί.

Βεβαίως, οι «Ράμπο» θέλουν να είναι και καλυμμένοι και έτσι στην είσοδο του πάρκου ...διασκέδασης, υπάρχουν και άλλες εκπλήξεις, όπως ο σωματικός έλεγχος για εκρηκτικά που πραγματοποιείται στα παιδιά, που θέλουν, ή έχουν το κουράγιο, να παίξουν.

Πραγματικά, αυτό που χρειάζονται τα παιδιά του Αφγανιστάν, όπως και άλλων κατεχόμενων χωρών, είναι πρώτα απ' όλα ο σεβασμός στο δικαίωμα στην ίδια τη ζωή, που αμφισβητείται καθημερινά από τους ιμπεριαλιστές. Θέλουν την αξιοπρέπεια γι' αυτά και τους γονείς τους, το να έχουν να φάνε, να μορφωθούν και να χαίρονται την ηλικία τους με το απαραίτητο παιχνίδι. Οσο για τα κόλπα εξωραϊσμού της κατοχής με ένα πάρκο σκέιτμπορντ, στη ρημαγμένη Καμπούλ, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να ακουστούν. Που σημαίνουν όλα αυτά ότι τα παιδιά και οι γονείς τους θέλουν να φύγουν οι ιμπεριαλιστές κατακτητές από την πατρίδα τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ