Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δημαγωγικές κινήσεις στην κομματική ανασυγκρότηση

Την ίδρυση «γραμματείας σχέσεων κοινωνίας - κόμματος», ανακοίνωσε χτες ο Αντ. Σαμαράς

Τα ιδεολογήματα του «ανοιχτού κόμματος» και της «συμμετοχικής δημοκρατίας» προσπαθεί να ενισχύσει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς, ανακοινώνοντας χτες τη συγκρότηση της «γραμματείας σχέσεων κοινωνίας - κόμματος».

Μετά τη συμμετοχή της «βάσης» στην ανάδειξη του νέου αρχηγού, η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του «ανοιχτού κόμματος» που δήθεν αφουγκράζεται τις αγωνίες της κοινωνίας, ώστε να ντύσει με το μανδύα της δήθεν λαϊκής αποδοχής τις αντιλαϊκές επιλογές και πολιτικές της. Υπηρετώντας ακριβώς αυτή τη στρατηγική στόχευση, ο Αντ. Σαμαράς ισχυρίστηκε χτες ότι με συγκεκριμένη απόφαση «ο σφυγμός της κοινωνίας θα χτυπά στις φλέβες του κόμματος και της ηγεσίας του». Την γραμματεία του νέου οργάνου στη ΝΔ αναλαμβάνουν ο Δ. Καραχάλιος και ο Δ. Κανελλόπουλος.

Κάνοντας τις σχετικές ανακοινώσεις ο Αν. Σαμαράς υποστήριξε δημαγωγικά ότι «δε θα ανοίξουμε μόνο τις πόρτες μας, για να μας πλησιάσουν οι πολίτες. Θα βγούμε και εμείς από τα γραφεία μας για να πάμε κοντά στην κοινωνία». Σε μια περίοδο που η ΝΔ προσφέρει απλόχερη στήριξη στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, ζητώντας παράλληλα την άμεση προώθηση σκληρών μέτρων με πρόσχημα τα δημοσιονομικά ελλείμματα, το «άνοιγμα στην κοινωνία» ισοδυναμεί με την εξασφάλιση ευρύτερων «κοινωνικών συναινέσεων» για την εφαρμογή των προαποφασισμένων αντιδραστικών πολιτικών.

Στόχος της ηγεσίας της ΝΔ είναι η υποταγή των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Σ' αυτήν την επιχείρηση, όπως ακριβώς χρησιμοποιήθηκε η «λαϊκή ψήφος» για την ανάδειξη του αρχηγού, θα ενταχθεί και το «άνοιγμα» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κοινωνία. «Οι σχέσεις Κοινωνίας - Κόμματος θα είναι η κρίσιμη δοκιμασία, που θα σφραγίσει τη νέα σχέση εμπιστοσύνης του κόμματός μας, όχι μόνο με 800.000 πολίτες που μας ψήφισαν, αλλά με το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αν. Σαμαράς. Μια «σχέση» που όπως το προηγούμενο διάστημα στο ΠΑΣΟΚ έτσι και τώρα στη ΝΔ θα αξιοποιηθεί για την ανακατάληψη της κυβερνητικής εξουσίας, ή, όπως ανέφερε ο Αντ. Σαμαράς «για να αρχίσει σωστά και να ολοκληρωθεί επιτυχημένα η αναγέννηση της ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ