Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ
Ασφαιροι διαξιφισμοί για το Βατοπέδιο

Παιχνίδια εντυπώσεων, με στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού

Την αποπροσανατολιστική δικομματική κοκορομαχία γύρω από τα «γαλαζοπράσινα» σκάνδαλα, συντηρούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με αφορμή την πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδιο. Μετά την προχτεσινή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλου, που ουσιαστικά φανέρωσε την πρόθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευση να μην ψηφίσει υπέρ της σύστασης Εξεταστικής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής κάλεσε χτες την ηγεσία της ΝΔ να «σπάσει τον ιερό όρκο σιωπής που είχε κρατήσει στην υπόθεση του Βατοπεδίου».

Ο Χρ. Παπουτσής, αφήνοντας αιχμές για πρόθεση συγκάλυψης από την πλευρά της ΝΔ, δήλωσε ότι «με τις ιερές συμμαχίες δημιουργήθηκε αυτό το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και με τις ίδιες συμμαχίες επικράτησε η συγκάλυψη». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τώρα η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ελπίζω ότι θα σπάσει τον ιερό όρκο της σιωπής και θα συμβάλει στη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση όλων των ευθυνών, των πολιτικών κυρίως ευθυνών, που απαιτεί ο ελληνικός λαός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της ΝΔ καλούν τον Αντ. Σαμάρα να αποδεχτεί την πρόταση της κυβέρνησης και αφήνουν να διαρρεύσει ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει τελικά τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Επαναφέρουν, ωστόσο, την αρχική τοποθέτηση της ΝΔ ότι θα είναι παρούσα «αν το ΠΑΣΟΚ έχει να συνεισφέρει στην υπόθεση του Βατοπεδίου με καινούρια στοιχεία».

Ασχετα με τις εξελίξεις, είναι δεδομένο ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αξιοποιούν εναλλάξ την καλλιέργεια κλίματος «συναίνεσης» και την ένταση των ανούσιων διαξιφισμών γύρω από τα σκάνδαλα, επιχειρώντας να εντείνουν τον αποπροσανατολισμό του λαού, με δεδομένη την ανάγκη του κεφαλαίου να περάσει αδιαμαρτύρητα η αντιλαϊκή λαίλαπα, την οποία από κοινού υπογράφουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ