Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
36η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Και τότε και τώρα ίδιος ο εχθρός

Σήμερα στις 3.30 μ.μ. η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία

Κορυφώνονται σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, με αντιιμπεριαλιστικές πορείες σχεδόν σε κάθε γωνιά της χώρας. Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα κλείσουν σήμερα στις 2 το μεσημέρι, οπότε και θα γίνει το προσκλητήριο των νεκρών. Στην Αθήνα, στις 3.30 μ.μ. θα ακολουθήσει η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, σύμβολο του ιμπεριαλισμού.

Χιλιάδες νέοι, εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές, φορείς θα πορευτούν για 36η χρονιά στα χνάρια του Νοέμβρη, κόντρα στις αυταπάτες και τη μοιραλατρία. Κόντρα σε εκείνους που θέλουν να μουσειοποιήσουν και να αποδυναμώσουν τα αιτήματα του Πολυτεχνείου και τη σύνδεσή τους με το σήμερα. Γιατί η δικτατορία των μονοπωλίων είναι η απάνθρωπη πραγματικότητα που ζουν σήμερα, γιατί το «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία» παραμένει ακόμη το ζητούμενο για τον ελληνικό λαό. «Και τότε και τώρα ίδιος είναι ο εχθρός. Ανθρώπινος δε γίνεται ο καπιταλισμός». Το σύνθημα δεσπόζει εδώ και δύο μέρες στο χώρο του Πολυτεχνείου δείχνοντας τη διέξοδο από τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, από την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και όσων αποδέχονται τον ευρωμονόδρομο. Η λύση βρίσκεται στη συμμαχία ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια, που θα δημιουργήσει το λαϊκό μέτωπο και θα διεκδικήσει τη λαϊκή εξουσία για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης της Ελλάδας, αυτόν της λαϊκής οικονομίας.

Ηδη από την πρώτη κιόλας μέρα, την Κυριακή, που άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου για τον τριήμερο εορτασμό, φορείς, μαθητές, εργαζόμενοι επισκέπτονταν το χώρο για να τιμήσουν τους νεκρούς της αντιδικτατορικής πάλης, να θυμηθούν, να συζητήσουν, να διδάξουν στα παιδιά τους, για το σήμερα και το αύριο, για τη συνέχεια του αγώνα μέχρι την τελική του δικαίωση. Εκδηλώσεις έγιναν σε σχολεία και γειτονιές, ενώ σήμερα εργαζόμενοι και νεολαία συνεχίζουν και κορυφώνουν τον εορτασμό με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας καταθέτει στεφάνι σήμερα, στις 12 το μεσημέρι και το ραντεβού των σχολείων για τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία είναι στην Ομόνοια στις 2.30 το μεσημέρι. Κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία απευθύνει μεταξύ άλλων και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ραντεβού 3 μ.μ., Χαυτεία), η ΕΕΔΥΕ (στις 3 μ.μ. Πεσματζόγλου και Σταδίου) καθώς επίσης και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Παρασκευή η πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία(2017-11-14 00:00:00.0)
Ξεκινάει σήμερα ο τριήμερος γιορτασμός(2009-11-15 00:00:00.0)
Προετοιμάζεται ο αντιιμπεριαλιστικός εορτασμός(2009-11-13 00:00:00.0)
Πολύμορφες εκδηλώσεις και αντιιμπεριαλιστικές πορείες(2009-11-12 00:00:00.0)
Οργανώνεται ο αγωνιστικός εορτασμός(2008-11-13 00:00:00.0)
Σήμερα η ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ στην αμερικανική πρεσβεία(2004-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ