Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Σήμερα η ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ στην αμερικανική πρεσβεία

Ζωντανά και επίκαιρα τα μηνύματα και τα ιδανικά του Νοέμβρη του 1973

Κορυφώνεται σήμερα ο τριήμερος εορτασμός της φετινής 31ης επετείου της εξέγερσης του «Πολυτεχνείου», με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Η επικαιρότητα των μηνυμάτων της εξέγερσης του 1973 χρωματίζει και το φετινό εορτασμό και καθιστά επιτακτική την ανάγκη της μαζικής συμμετοχής του λαού και της νεολαίας, στους σύγχρονους αντιιμπεριαλιστικούς αντιμονοπωλιακούς αγώνες. Αυτό το μήνυμα εκπέμπει η επέτειος του «Πολυτεχνείου» και θα διατρανωθεί στη σημερινή μεγάλη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

Σήμερα, οι πύλες του ιστορικού ιδρύματος στην οδό Πατησίων ανοίγουν στις 8 το πρωί και κλείνουν στη 1 το μεσημέρι. Αφού εκκενωθεί ο χώρος, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση της πρυτανείας του ιδρύματος και των αντιστασιακών της περιόδου της χούντας κι αμέσως μετά θα ξεκινήσει η πορεία.

Χτες στεφάνια στον ηρωικό χώρο του Πολυτεχνείου κατέθεσαν αντιπροσωπείες της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ, που καταχειροκροτήθηκαν από πλήθος κόσμου που συρρέει για να αποδώσει τιμές στους αγωνιστές ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα.


ΣΕΛ.  10   -   12

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ