Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Συνέχιση και δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης

Εκδήλωση με ομιλητή τον Τάκη Τσίγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πραγματοποίησε η ΚΝΕ στην πόλη

Η επίκαιρη και διαχρονική σημασία των μηνυμάτων Πολυτεχνείου κόντρα στην προσπάθεια συσκότισης και διαστρέβλωσης της αντιδικτατορικής πάλης, η οποία σήμερα, 36 χρόνια μετά, φωτίζει το μονόδρομο του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού για το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην υγεία, στη στέγη, στον πολιτισμό αναδείχθηκαν στην προχτεσινή μαζική εκδήλωση που πραγματοποίησαν οι οργανώσεις της ΚΝΕ στα Γιάννενα με θέμα «Η αντιδικτατορική πάλη και η συμβολή του ΚΚΕ» και ομιλητή τον Τάκη Τσίγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου αποδείχθηκε πολύ μικρή για να μπορέσει να χωρέσει τους εργαζόμενους και νεολαίους που έδωσαν βροντερό «παρών» κρατώντας άσβεστη τη φλόγα του αγώνα και υπόσχεση για την εκπλήρωση των οραμάτων και ιδανικών του Πολυτεχνείου

Στην ομιλία του ο Τάκης Τσίγκας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα συμπεράσματα που προκύπτουν από την αγωνιστική πορεία του αντιδικτατορικού κινήματος, στην καθοριστική συμβολή και πολύμορφη δράση του ΚΚΕ για την ανάπτυξη της αντιδικτατορικής πάλης, του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα σε συνθήκες έντονης ιδεολογικοπολιτικής διαπάλης.

«Σήμερα, ο ξεσηκωμός του Νοέμβρη - σημείωσε - βρίσκει νόημα και συνέχεια μόνο στο δρόμο της λαϊκής πάλης, της λαϊκής συμμαχίας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και της δικτατορίας των μονοπωλίων. Εχει νόημα και συνέχεια μόνο στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της κατάστασης, για τη νίκη της λαϊκής εξουσίας. Σήμερα, ο σοσιαλισμός είναι επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος. Μόνο έτσι μπορούν να γίνουν η εργατική τάξη και ο λαός μας αφέντες στη χώρα και να καρπωθούν τον πλούτο που παράγουν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ