Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Αγώνας ενάντια στη δικτατορία των πολυεθνικών

«Ούτε σε ξερονήσια, ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δε λυγίσαν οι κομμουνιστές». Με το σύνθημα να κυριαρχεί στο χώρο του Πολυτεχνείου, οι εκπρόσωποι του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας κατέθεσαν χτες το πρωί στεφάνι.

«Η δικτατορία των μονοπωλίων, με άλλη μορφή, ακόμα και σήμερα, είναι πανταχού παρούσα σε όλους τους τόπους δουλειάς, σε όλους τους τόπους μόρφωσης. Γι' αυτό η ελπίδα ξανά είναι μία: Μέτωπο πάλης εργατών, αγροτών, σπουδαστών ενάντια στη δικτατορία των πολυεθνικών, για την τελική νίκη», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δίνοντας το στίγμα της επετείου και τη σημασία της για το σήμερα.

Αντίστοιχα, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης, επισήμανε: «Και τότε και σήμερα, ο λαός και η νεολαία βρίσκονται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Εχουν μπροστά τους από τη μία το δρόμο της υποταγής στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό και από την άλλη το δρόμο της αντίστασης, της ανυπακοής, της λαϊκής εξουσίας και το σοσιαλισμό. Καλούμε το λαό και τη νεολαία να περπατήσουμε το δύσκολο, μα όμορφο δρόμο του σοσιαλισμού, που παραμένει επίκαιρος, αναγκαίος και ρεαλιστικός».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ