Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Τα ταξικά τείχη είναι σήμερα πιο ψηλά

Εκδήλωση για το σοσιαλισμό και την αλήθεια για το τείχος του Βερολίνου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Πολυτεχνείο

Πλημμύρισε νεολαία το αμφιθέατρο ΜΑΧ
Πλημμύρισε νεολαία το αμφιθέατρο ΜΑΧ
Ολος ο καπιταλιστικός κόσμος γιορτάζει την αντεπανάσταση. Δεν γιορτάζουν, όμως, οι εργάτες που μοχθούν στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις, οι Γερμανοί εργάτες που είδαν τα δικαιώματά τους να τσακίζονται, οι απολυμένοι της ΟPEL, τα εκατομμύρια των ανέργων στην καπιταλιστική Ευρώπη, οι χιλιάδες άστεγοι στις ΗΠΑ, οι χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι στην Ελλάδα. Είκοσι χρόνια μετά την αντεπανάσταση, υπάρχουν δύο χωριστοί κόσμοι. Ο κόσμος της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και των παιδιών τους και ο κόσμος των κεφαλαιοκρατών. Τα ταξικά τείχη είναι σήμερα πιο ψηλά.

Την Κυριακή το απόγευμα, το αμφιθέατρο ΜΑΧ στο Πολυτεχνείο έσφυζε από νιάτα, που με ενθουσιασμό και «δίψα» να μάθουν την αλήθεια για το σοσιαλισμό συμμετείχαν στην εκδήλωση της ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με θέμα «Η αλήθεια για το τείχος του Βερολίνου. Σοσιαλισμός, η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα». Εκατοντάδες νεολαίοι, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρέθηκαν στο Πολυτεχνείο στο πλαίσιο του τριήμερου γιορτασμού και γέμισαν το αμφιθέατρο που αποδείχτηκε πολύ μικρό για να τους χωρέσει. Νέοι σπουδαστές, εργαζόμενοι, παιδιά των λαϊκών οικογενειών έδωσαν ζωντάνια στην εκδήλωση, με συνθήματα, ερωτήσεις, τοποθετήσεις και χειροκροτήματα.

Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί

«Τότε και τώρα ίδιος ο εχθρός», γράφει το πανό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο κεντρικό κτίριο του συγκροτήματος της Πατησίων
«Τότε και τώρα ίδιος ο εχθρός», γράφει το πανό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο κεντρικό κτίριο του συγκροτήματος της Πατησίων
«Είκοσι χρόνια μετά την ανατροπή του σοσιαλιστικού συστήματος, το ερώτημα είναι: Ποιοι βγήκαν κερδισμένοι και ποιοι χαμένοι; Ποιοι δικαιώθηκαν για τη στάση τους;», έθεσε το κύριο ζήτημα ο Τάσος Τραβασάρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. «Οι κομμουνιστές που προειδοποιούσαν ότι η αντεπανάσταση είναι μια τεράστια κοινωνική οπισθοδρόμηση, ένα κοινωνικό πισωγύρισμα που θα έχει βαριές συνέπειες στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα; `Η το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, οι σοσιαλδημοκράτες και νεοφιλελεύθεροι που έλεγαν ότι τώρα θα ανατείλει ένας πολυπολικός κόσμος ελευθερίας, δημοκρατίας, δυναμικής οικονομικής ανάπτυξης, ευημερίας;».

«Τα γεγονότα που ακολούθησαν δικαίωσαν το ΚΚΕ. Τα μέλη της ΚΝΕ είμαστε περήφανοι για το Κόμμα μας, για την Ιστορία του, για το γεγονός ότι κράτησε ψηλά τη σημαία του σοσιαλισμού, στις πιο δύσκολες στιγμές του επαναστατικού κινήματος», συμπλήρωσε, με τους παρευρισκόμενους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα και να φωνάζουν: «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός». Ο ομιλητής αναφέρθηκε σύντομα στην αλήθεια για το τείχος του Βερολίνου, που αποκρύπτεται ή παραχαράσσεται «για να μη μάθουν οι νέες γενιές την αλήθεια για το σοσιαλισμό, για να σβήσουν από τον ορίζοντα τη σοσιαλιστική προοπτική».

Με την ανατροπή του σοσιαλισμού - συμπλήρωσε ο Τ. Τραβασάρος - δεν άργησε να φανεί για ποιες «κοσμογονικές αλλαγές» μιλούσε η αστική τάξη κι ο οπορτουνισμός: Φτώχεια, πόλεμοι, ανεργία, καταστολή, απαγορεύσεις Κομμουνιστικών Κομμάτων, κρίσεις, εργατικά «ατυχήματα». Και κέρδη για την πλουτοκρατία.

«Ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας νέων κοινωνικών επαναστάσεων, θα είναι αιώνας αναζωογόνησης του κομμουνιστικού κινήματος», τόνισε ο ομιλητής. Η ΚΝΕ, στηριζόμενη στο ΚΚΕ, φιλοδοξεί να διαπαιδαγωγήσει στις γραμμές της τις νέες γενιές κομμουνιστών, των πρωτοπόρων νέων αγωνιστών που θα φλογίζονται από τα ιδανικά του κομμουνισμού, θα βλέπουν στην εργατική τάξη την τάξη που έχει ιστορική αποστολή να ανατρέψει τον καπιταλισμό. «Οι καιροί θα φέρουν νέες θύελλες, νέες φουρτούνες, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ