Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Τα συνθήματα μένουν ζωντανά και ανεκπλήρωτα

Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πριν από 36 χρόνια δεν καταργείται, δε σβήνει και δεν καίγεται, τόνισε χτες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, κατά τη διάρκεια πανηγυρικής συνεδρίασης που έγινε στην Ολομέλεια με αφορμή τη φετινή 36η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, είπε ο Σπ. Χαλβατζής, δεν ήταν μια τυφλή εξέγερση. Με τα συνθήματά της, όπως «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία», «Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», αποκάλυψε τα πραγματικά στηρίγματα της επτάχρονης δικτατορίας. Οι εξεγερμένοι, τόνισε, διεκδίκησαν ένα διαφορετικό μέλλον και δεν ήρθαν από το πουθενά, αλλά μέσα από την πολύχρονη μάχη κατά της χούντας.

Το ΚΚΕ, είπε ο Σπ. Χαλβατζής, είναι περήφανο γιατί είχε σοβαρή συμβολή στην αντιδικτατορική πάλη του ελληνικού λαού, υπενθυμίζοντάς ότι κατά την επτάχρονη χούντα χιλιάδες ήταν οι κομμουνιστές που ήταν στην φυλακή και την εξορία.

Εδώ και χρόνια, συνέχισε, γίνεται μια προσπάθεια από διάφορους κύκλους και από ΜΜΕ να αλλοιωθεί το πραγματικό νόημα της εξέγερσης του Νοέμβρη και να μετατραπεί σε ένα μουσειακό είδος, μακριά από κάθε αγωνιστικό και ασυμβίβαστο νόημα.

Μετά από 36 χρόνια, είπε ο Σπ. Χαλβατζής, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου μένουν ζωντανά και ανεκπλήρωτα και απαιτείται ο συνεχής αγώνας για τη ρήξη και την ανατροπή της σημερινής κατάστασης. Περνάνε, τόνισε, μέσα από συνθήματα, όπως «καμία θυσία για την πλουτοκρατία», από το αίτημα να επιστρέψουν στη χώρα μας όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές σε διάφορες χώρες της Γης, από την πάλη κατά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στο άρμα των οποίων έχει δεθεί η χώρα μας με αποφάσεις που πήραν από κοινού οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ