Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ
Κατασκευή σχολικού κέντρου στις εργατικές κατοικίες Κέρκυρας

Στην ανάγκη κατασκευής σχολικού κέντρου στην περιοχή εργατικών κατοικιών Αγίου Ιωάννη στην Κέρκυρα, επικεντρώνεται η αναφορά της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγ. Ιωάννη Δήμου Παραλίων Κέρκυρας, που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους και Γιάννης Πρωτούλης, στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας Αν. Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα με την Ενιαία Σχολική Επιτροπή, οι σχολικές αίθουσες του 7θεσιου δημοτικού σχολείου, που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του '80, δεν επαρκούν και οι 138 μαθητές του συνωστίζονται σε πολυμελή τμήματα και λίγα τετραγωνικά μέτρα. Ενώ δεν υπάρχει αίθουσα για τις ανάγκες του ολοήμερου και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Οπως αναφέρεται, η περιοχή είναι αναπτυσσόμενη πληθυσμιακά - είναι υπό ανέγερση 178 εργατικές κατοικίες - θα δεχθεί μεγαλύτερο όγκο μαθητών, χωρίς να υπάρχουν, όμως, οι κατάλληλοι χώροι και υποδομές. Η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι υπάρχει διαθέσιμος χώρος περίπου 3,5 στρεμμάτων για την ανέγερση σχολικού κέντρου.

Χωρίς γυμναστή στην Μύρινα της Λήμνου

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Γιάννης Πρωτούλης κατέθεσαν στη Βουλή, προς την υπουργό Παιδείας Αν. Διαμαντοπούλου, την αναφορά του προέδρου του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Μύρινας Λήμνου και των γονέων των μαθητών του αθλητικού τμήματος του Γυμνασίου, με την οποία ζητούν να λειτουργήσει αμέσως το αθλητικό τμήμα του σχολείου, που μέχρι σήμερα δε λειτουργεί λόγω έλλειψης γυμναστή. Οπως επισημαίνεται στην αναφορά, το Τμήμα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ) Μύρινας για δεύτερη σχολική χρονιά δε λειτουργεί ακόμη, αφού και πέρυσι ο γυμναστής ήρθε στις 4 Δεκέμβρη μετά από ενέργειες και πιέσεις των γονιών. Φέτος είχαν εισπράξει υποσχέσεις ότι θα έρθει γυμναστής στο τέλος Σεπτέμβρη, η προθεσμία μεταφέρθηκε στη συνέχεια για τις 15 Οκτώβρη και τελικά έφτασε το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη και ακόμη το Αθλητικό Τμήμα του Γυμνασίου Μύρινας δε λειτουργεί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ