Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΜΕ
Για την οργάνωση της πάλης των εκπαιδευτικών

Συνεδρίασε το Σάββατο η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, αποφασίζοντας άμεσο σχέδιο δράσης

Η άμεση ανάγκη οργάνωσης της πάλης των εκπαιδευτικών, σε μια περίοδο όπου ανακοινώνονται νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, τονίστηκε στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι. Στη συνεδρίαση, συζητήθηκε το σχέδιο δράσης και πρωτοβουλίες που μπορούν να πάρουν οι κατά τόπους Επιτροπές.

Σε αυτό το πλαίσιο, καθορίστηκε η Πέμπτη 19 Νοέμβρη ως μέρα πανελλαδικής δράσης του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, με πολύμορφους τρόπους, με πικετοφορίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συνεντεύξεις Τύπου κ.ά. Παράλληλα, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών θα κλιμακώσει τον αγώνα του με τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, σε όλη τη χώρα, στις 24 Νοέμβρη, αλλά και στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στις 10 Δεκέμβρη. Για τα παραπάνω θα πραγματοποιηθούν περιοδείες σε σχολεία και φροντιστήρια.

Στη συνεδρίαση της Γραμματείας έγινε πλούσια συζήτηση, όπου μεταφέρθηκαν εμπειρίες και πρωτοβουλίες απ' το προηγούμενο διάστημα. Η κουβέντα κινήθηκε και γύρω απ' τα μέτρα της κυβέρνησης για το «αποκεντρωμένο» σχολείο, με το οποίο συνδέονται και οι ανακοινώσεις του υπουργείου, για το νέο σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών και για τις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας που οδηγούν στη διαφοροποίηση στην εκπαίδευση. Επίσης, συζητήθηκε και η στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και η ανάγκη συνεχούς αποκάλυψής του στους εκπαιδευτικούς. Ηρθε εικόνα απ' όλη την Ελλάδα, αλλά και από χώρους ιδιωτικής εκπαίδευσης και φροντιστηρίων.

Η Γραμματεία αποφάσισε την ενίσχυση της πάλης απ' τα κάτω, ενώ οι Επιτροπές του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών θα συζητήσουν την εισήγηση της Γραμματείας, εμπλουτίζοντάς την με πρωτοβουλίες και δράση σε κάθε περιοχή. Υπογραμμίστηκε ότι χρειάζεται να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στους νέους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι υφίστανται και τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση.

Στη Γραμματεία τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης των Επιτροπών του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σε κάθε νομό με αγωνιστική δραστηριότητα και πρωτοβουλίες και η δημιουργία τους όπου δεν υπάρχουν. Επίσης, αποφασίστηκε η προσπάθεια συγκρότησης Επιτροπών Αγώνα Ωρομισθίων με αιτήματα για πλήρη και σταθερή δουλειά. Στόχος, γενικότερα, είναι στις αρχές του 2010 (Φλεβάρη - Μάρτη) να γίνει Πανελλαδική Σύσκεψη Επιτροπών του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών με εκπροσώπους από κάθε νομό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ