Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΥΒΟΙΑ
Σε απαράδεκτη κατάσταση η σχολική στέγη

Με ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, του ΟΣΚ, της Νομαρχίας Εύβοιας και του Δήμου Χαλκίδας, καταγράφονται σχολεία στην Εύβοια που στεγάζονται σε απαράδεκτα και επικίνδυνα κτίρια. Πολλά σχολεία στεγάζονται σε πολύ παλιά κτίρια με πρόβλημα στατικότητας, ενώ άλλα «στεγάζονται» σε κτίρια - μαγαζιά χωρίς προαύλιο και υποδομές!

Συγκεκριμένα, στο 3ο και στο 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας που βρίσκονται σε ενιαία κτίρια, 30 και 40 χρόνων (!), έπεσαν σοβάδες στο υπόστεγο, στον προαύλιο χώρο και σε τρεις αίθουσες, την προηγούμενη βδομάδα. Οπως είπε στον «Ρ» ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου, κ. Χατζηκυριάκος, το πρόβλημα βρίσκεται στη στατικότητα του κτιρίου. Υπάρχουν σχετικές γνωμοδοτήσεις και μελέτες, αλλά εδώ και δύο χρόνια δε γίνεται τίποτα.

«Τραγικά» είναι τα πράγματα για τους μικρούς μαθητές του 26ου Δημοτικού Χαλκίδας και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου. Το πρώτο εδώ και 22 χρόνια στεγάζεται σε ισόγειο και υπόγειο πολυκατοικίας (υπάρχει μελέτη για νέο κτίριο εδώ και χρόνια) και το δεύτερο σε αίθουσα κατασκευασμένη για κατάστημα! Τέλος, άθλια είναι η κατάσταση του σχολικού συγκροτήματος «Βούρκου» στη Χαλκίδα που στεγάζει 2.500 μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ