Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ποιο Ψωμί; Ποια Παιδεία; Ποια Ελευθερία;

Φορείς, οργανώσεις, σχολεία και επισκέπτες κάθε ηλικίας αφήνουν ένα λουλούδι στο μνημείο
Φορείς, οργανώσεις, σχολεία και επισκέπτες κάθε ηλικίας αφήνουν ένα λουλούδι στο μνημείο
Στο χώρο κατέθεσαν στεφάνι και εκπρόσωποι του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). «Γιατί τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα. Το "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία" δεν το έχει κατακτήσει ακόμη ο λαός. Ποιο Ψωμί; Οταν απολύονται 20.000 εργαζόμενοι από τα stage. Ποια Παιδεία; Οταν τα πτυχία μας ισοτιμούνται με τα ΚΕΣ, όταν υποτιμάται η αξία τους. Ποια Ελευθερία; Οταν οι εργαζόμενοι που βγαίνουν σε απεργία, όπως οι ναυτεργάτες, την κρίνει το αστικό κράτος παράνομη και καταχρηστική. Τα αντιιμπεριαλιστικά μηνύματα "Εξω το ΝΑΤΟ", "Εξω οι ΗΠΑ" ακόμη δεν έχουν εκπληρωθεί, όταν βλέπουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ και της ΕΕ να στέλνει κι άλλους φαντάρους με το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο Κώστας Δράκος, εκ μέρους της Γραμματείας του ΜΑΣ.

Λίγο αργότερα στεφάνι κατέθεσαν δεκάδες Επιτροπές Αγώνα και φοιτητικοί - σπουδαστικοί σύλλογοι.

Η ΕΕΔΥΕ

Στο χώρο του Πολυτεχνείου κατέθεσαν στεφάνι μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). «Είμαστε κι εμείς μέρος του λαϊκού κινήματος εναντίον των δυνάμεων εκείνων που ταλαιπωρούν τον τόπο και που προκάλεσαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η οποία φυσικά δεν έχει εκπληρώσει ακόμη τα αιτήματά της. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί για να αποκτήσουμε αυτά που ζήτησαν οι νέοι το 1973», δήλωσε ο Ευάγγελος Μαχαίρας, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και επίτιμος πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Το στεφάνι της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Το στεφάνι της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
«Τιμή και δόξα στο ΔΣΕ». Δεκάδες νέοι, μέλη και φίλοι του Κόμματος επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή στους αγωνιστές της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) και άλλων αντιστασιακών οργανώσεων που κατέθεσαν χτες το πρωί στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου. «Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι πολύ πιο επίκαιρα από πέρσι και πρόπερσι. Σήμερα ο αγώνας συνεχίζεται ιδιαίτερα εναντίον μιας βρώμικης εκστρατείας αντικομμουνισμού», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Χρήστος Τσιντζιλώνης και ξεκαθάρισε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται. Θα σταθούμε μπροστά και θα αντιμετωπίσουμε την επίθεση που γίνεται από αντιδραστικούς κύκλους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

  • Χτες και προχτές, στεφάνια κατέθεσαν, επίσης, η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» και δεκάδες μαζικοί φορείς και οργανώσεις από τους χώρους των συνταξιούχων, των ΕΒΕ, τους χώρους της Εκπαίδευσης κ.ο.κ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ