Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Φοιτητές, εργατιά μια φωνή και μια γροθιά

Στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου κατέθεσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και δεκάδες ταξικές Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Επιχειρησιακά Σωματεία

«Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ, αντίσταση και πάλη». Το σύνθημα αυτό δόνησε το χώρο του Πολυτεχνείου, ξανά και ξανά, όταν η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και δεκάδες ταξικές Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Επιχειρησιακά Σωματεία κατέθεσαν στεφάνια χτες το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι πορεύτηκαν από την πλατεία Κάνιγγος μέχρι το Πολυτεχνείο. «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί», «Εργάτες, αγρότες, φοιτητές, με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές», «Φοιτητές, εργατιά μια φωνή και μια γροθιά», διατράνωναν. Εξω από τις πύλες βρίσκονταν εκατοντάδες φοιτητές και νεολαίοι, που υποδέχτηκαν τους εργάτες με ομοβροντία συνθημάτων.

Εκτός από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, στεφάνι κατέθεσαν οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, Θεάματος - Ακροάματος, Φαρμάκου, Τύπου - Χάρτου και Λογιστών. Επίσης, η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, Γυναικών και Μεταναστών, με το σύνθημα «Ελληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι» να δίνει το στίγμα. Στεφάνι κατέθεσε η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών του ΚΚΕ και οι ναυτεργατικές ενώσεις ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Επίσης στεφάνια κατέθεσαν και δεκάδες Συνδικάτα, Ενώσεις και Επιχειρησιακά Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Λίγη ώρα νωρίτερα, στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου κατέθεσε και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων στα stage. «Σταθερή δουλειά και όχι ανεργία, τα stage είναι η σύγχρονη δουλεία», διατράνωσαν οι παρευρισκόμενοι νεολαίοι, μεταφέροντας μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ