Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Χρέος σήμερα η ανασύνταξη του κινήματος

Το Πολυτεχνείο δεν είναι εθνική επέτειος, τιμάται και ζει μέσα στους καθημερινούς αγώνες ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που διχοτομούν την Κύπρο και μετατρέπουν το Αιγαίο σε ΝΑΤΟικό έδαφος, μέσα στους μεγάλους ταξικούς αγώνες για σταθερή, μόνιμη δουλειά και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για σύγχρονη δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Ζει και δυναμώνει μέσα στους αγώνες για την ανασύνταξη και την αντεπίθεση του εργατικού ταξικού κινήματος, που θα βάλει πλώρη για την κατάκτηση της εξουσίας.

Αυτό το μήνυμα αναδείχθηκε μέσα από την εκδήλωση της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ και της Αχτίδας ΑΕΙ-ΤΕΙ της ΚΟΘ του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Πολυτεχνείο. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και ο Χάρης Κουτσουράς, στέλεχος του ΚΚΕ, αντιστασιακός, μέλος του ΣΦΕΑ της περιόδου 1967-1974. Ακολούθησε προβολή ντοκιμαντέρ για το Πολυτεχνείο και συναυλία από το συγκρότημα της ΚΝΕ με τραγούδια του αγώνα.

«Την Ιστορία δεν την γράφουν γενιές, αλλά τάξεις», σημείωσε ο Δ. Παπατολίδης. Και εξήγησε: «Στη μνήμη μας το Πολυτεχνείο χαράχτηκε με δύο σημαίες. Η μία, του τανκ, που εκπροσωπούσε τη σημαία της υποδούλωσης στον ιμπεριαλισμό και το ντόπιο κεφάλαιο και η άλλη σημαία, η αιματοβαμμένη σημαία της πύλης, που ήταν η συνέχεια της σημαίας του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ, του αγώνα και της αντίστασης των εργαζομένων που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Δ. Παπατολίδης σημείωσε ότι χρέος σήμερα αποτελεί η ανασύνταξη και η αντεπίθεση του νεολαιίστικου κινήματος στο πλευρό του εργατικού ταξικού κινήματος για να νικήσουν οι ιδέες της κοινωνικής απελευθέρωσης, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό χρονικό που οδήγησε στη χούντα, στην αντίσταση του λαού, στην ασίγαστη συνειδητή δουλειά των κομμουνιστών για την ανατροπή της, αναφέρθηκε ο Χάρης Κουτσουράς. Και ξεκαθάρισε πως ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου έγινε σε περίοδο κορύφωσης της πολύχρονης αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας και εξέφρασε τη σύνδεση του φοιτητικού κινήματος με το εργατικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ