Τρίτη 27 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κόντρα για το... χρώμα των «stages»

Στο απυρόβλητο αφήνει η ΝΔ την αντιλαϊκή πολιτική που ενθαρρύνει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, επικεντρώνοντας την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση στο «ρεβανσισμό» και την «εκδικητικότητα» του ΠΑΣΟΚ.

«Στο θέμα των "stages" επιβεβαιώνεται ότι το βαθύ κομματικό ΠΑΣΟΚ επανέρχεται. Είναι εδώ. Ανάλγητο, εκδικητικό. Το είδαμε άλλωστε στο Εθνικό Συμβούλιό του», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Επίσης ο Γ. Κουμουτσάκος χαρακτηρίζει την κυβερνητική απόφαση για τα «stages» «πρότυπο» κοινωνικής αναλγησίας, πολιτικής εκδικητικότητας και κατάφωρα αντισυνταγματικής πρακτικής.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ καταλογίζει πολιτικό φαρισαϊσμό στο ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι «εκείνοι πρώτοι εφάρμοσαν, διατήρησαν και κληροδότησαν το θεσμό των "stages"», αποσιωπώντας βέβαια ότι η κυβέρνηση της ΝΔ τον επέκτεινε. Πρόθεση της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Γ. Κουμουτσάκο, είναι να καταργήσει τελικά τη μοριοδότηση όσων απασχολήθηκαν στα προγράμματα «stages», ενώ εκτιμά ότι στα κενά που θα δημιουργηθούν από την κατάργηση των «stages» στο Δημόσιο η κυβέρνηση θα μπορεί να διορίσει κομματικούς επίλεκτους με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, προωθώντας έτσι «νέα στρατιά πράσινων συμβασιούχων» που στη συνέχεια μέσω του ΑΣΕΠ θα τους τακτοποιήσει «και με το νόμο». Επίσης η κυβερνητική απόφαση «κινδυνεύει να οδηγήσει σε κύμα απολύσεων σημερινών εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ