Τρίτη 27 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αλλάζει το νομικό πλαίσιο προσλήψεων στο Δημόσιο

Σχετικές ανακοινώσεις έκανε χτες ο υπουργός Εσωτερικών

Νέα επίθεση στο δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά σε βάρος χιλιάδων εργαζομένων επιχειρεί η κυβέρνηση, στο όνομα, μάλιστα, της ...προάσπισής του. Οπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, ακυρώνονται όλες οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που ήταν έτοιμες προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και παγώνουν όλοι οι επικείμενοι διαγωνισμοί, σε όλο το δημόσιο τομέα, έως ότου η κυβέρνηση περάσει από τη Βουλή νέο νομοθετικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα γίνονται πλέον οι προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων.

Ο Γ. Ραγκούσης ξεκαθάρισε - ανάμεσα σε άλλα - ότι η κυβέρνηση θα καταργήσει την προσαύξηση της μοριοδότησης κατά 50%, που ισχύει σήμερα (Ν. 3220/2005), για εργασιακή εμπειρία, δηλαδή για απασχόληση 24 και πλέον μηνών στο δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και στα εποπτευόμενα από το κράτος Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Ετσι, χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται σε υπηρεσίες των προαναφερόμενων φορέων, για περισσότερο από 2 χρόνια, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, χωρίς ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα, με μόνο δέλεαρ τα μόρια της εργασιακής τους εμπειρίας και μόνη ελπίδα να αποκτήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά, σήμερα ξαναγυρνάνε στο μηδέν. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δε συζητά να τους αποδώσει τα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά τους δικαιώματα που στερήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τους αφαιρεί και την όποια ελπίδα είχαν να εξαργυρώσουν την πολύχρονη μαύρη εργασία που πρόσφεραν με μια μόνιμη θέση εργασίας με πλήρη δικαιώματα.

Ο υπουργός Εσωτερικών επιχείρησε να κρύψει αυτήν την επίθεση σε κατοχυρωμένα δικαιώματα των εν λόγω εργαζομένων με το περιτύλιγμα διακηρύξεων του τύπου ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ των μόνιμων εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο, με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, χωρίς όμως να είναι σε θέση να πει πότε θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις. Αντίθετα, επανέλαβε ότι θα καταργηθούν οι συμβάσεις έργου (πλην αυτών που είναι πραγματικές) και οι θέσεις που θα μείνουν κενές θα αντικατασταθούν με εργαζόμενους που θα προσληφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Δηλαδή, το καθεστώς των ελαστικών σχέσεων εργασίας θα ζει και θα βασιλεύει. Ο υπουργός ανακοίνωσε, επίσης, την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει το ΑΣΕΠ, καθώς και την αύξηση της μοριοδότησης για τους κατόχους πτυχίων και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, επιχειρώντας μάλιστα - κατά τη συνήθη πρακτική του ΠΑΣΟΚ - να αντιπαραθέσει τους πτυχιούχους στους σημερινούς εργαζόμενους, για τους οποίους το ισχύον νομικό καθεστώς μοριοδοτεί την εργασιακή τους εμπειρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ