Τρίτη 27 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πάνω απ' όλα η ... αξιοκρατία

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ εχθρός του ποντικιού είναι η γάτα, της φώκιας ο καρχαρίας, του αρνιού ο λύκος και του ...ρουσφετιού στο Δημόσιο το ΠΑΣΟΚ!

Ούτε λίγο - ούτε πολύ, αυτό μας λένε οι κυβερνώντες, με τον υπουργό Εσωτερικών να προαναγγέλλει νομοσχέδιο κατάργησης των «πλαγίων» προσλήψεων, των υποκειμενικών κριτηρίων και, γενικώς, όλων των ρουσφετολογικών ρυθμίσεων που υπήρχαν.

Γιατί ένα πράγμα τους ενδιαφέρει μόνον: Η αξιοκρατία και τίποτε άλλο! Ούτε θέλουν να ακούσουν για βολέματα και για εισβολή στον κρατικό μηχανισμό. (Είδατε, άλλωστε, τι έγινε με τους ...γραμματείς των υπουργείων).

Ακούστηκε και μια φήμη, που λέει ότι θα θεσμοθετηθεί ...ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του μέλους του ΠΑΣΟΚ και της απασχόλησης στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα!

(Πλάκα κάνουμε, το διευκρινίζουμε. Μην το διαβάσει κανένας τους και πάθει τίποτε...)

ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ κατεδαφίσεων θα διαθέτει η νέα μας κυβέρνηση. Γιατί αυτό ήταν το πρόβλημα με τις καταπατήσεις των δασικών εκτάσεων έως τώρα και κανένα άλλο.

Ολες οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν την πρόθεση να διώξουν τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες και βίλες μεγαλοσχημόνων, που «φύτρωναν» μέσα στα δάση, αλλά ...δεν υπήρχε η κατάλληλη υπηρεσία.

Αντε να βρεις μπουλντόζα να γκρεμίσεις, δηλαδή. Και μέσα στη φασαρία γλίτωναν οι μεγάλοι καταπατητές.

Μόνο που με όλα τούτα δεν μπορούν να κρύψουν το εξής πολύ απλό: Οτι οι περισσότερες μεγάλες καταστροφές στα δάση δεν γίνονται από οικοδομές που σηκώνονται νύχτα και παράνομα.

Από νομιμότατες εταιρείες γίνονται, που έχουν πάρει νομιμότατες άδειες και παχυλές επιδοτήσεις, στο όνομα της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Γιατί η γη εμπόρευμα είναι αυτή τη στιγμή και τέτοια θα παραμένει, όσο ...οικολογικό προφίλ κι αν έχει ο/η εκάστοτε υπουργός Περιβάλλοντος. Είναι πολλά τα λεφτά, βλέπετε...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ