Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 25 Οχτώβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10511

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Πάλη για τα δικαιώματά τους και τις ανάγκες του λαού

ΣΕΛ.  18  -  19
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κριτική στην αγροτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ

ΣΕΛ.  11   -   12

ΕΝΙΑΙΑ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ στη νέα επίθεση της πλουτοκρατίας
  • Αλέκα Παπαρήγα: Το ζητούμενο είναι να διευρυνθούν οι στόχοι πάλης της εργατικής τάξης, να πολιτικοποιηθούν. Οσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος της εργατικής τάξης να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να παλέψει για την αλλαγή της εξουσίας
  • Κυβέρνηση για stage: Στέλνει χιλιάδες στην ανεργία, και ακόμη περισσότερους σε εργασιακές σχέσεις γαλέρας

Τα πρώτα βήματα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ δείχνουν ότι θα κάνει ακόμα χειρότερη τη ζωή της εργατικής τάξης. Ηδη, με την αντιμετώπιση της υπόθεσης των stage, έστειλε χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, άνοιξε το δρόμο να εργάζονται ολοένα και περισσότεροι σε καθεστώς γαλέρας στον ιδιωτικό τομέα μέσω της μαθητείας. Στο όνομα αντιμετώπισης των ελλειμμάτων, ετοιμάζει μέτρα ενάντια στις εργασιακές σχέσεις, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Παιδεία, στην Υγεία, νέα αντιλαϊκή φορολογική λαίλαπα, στα πλαίσια του σχεδίου της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης. Είναι ανάγκη να αντεπιτεθούν ενιαία οι εργαζόμενοι, ο λαός με αιτήματα και στόχους πάλης για την ικανοποίηση όλων των αναγκών τους, που συνδέονται άμεσα με τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, τον οποίο προτείνει το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  2  -  5,    20  -  21

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Μονόδρομος ο Ενιαίος Δημόσιος Φορέας

Το αδιέξοδο είναι αποτέλεσμα της παράδοσης του κλάδου στις επενδυτικές επιλογές του κεφαλαίου. Το ΚΚΕ προτείνει Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας με κοινωνική ιδιοκτησία, ενταγμένο στον κεντρικό - πανεθνικό σχεδιασμό, ο οποίος, σε συνδυασμό με τον Εθνικό Οργανισμό Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και με λιμάνια αποκλειστικά δημόσια, σε συνθήκες λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά, σχεδιασμένα στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών.


ΣΕΛ.  16   -   17


ΠΑΙΔΕΙΑ
Πού οδηγεί η εκπαιδευτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ

ΣΕΛ.  8
«ΜΠΑΛΟΥΧΙΣΤΑΝ» (ΙΡΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ)
Στα ιμπεριαλιστικά «δίχτυα»

ΣΕΛ.  23
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - ΤΕΙ
Ανυποχώρητα μπροστά για τη συγκρότηση αγωνιστικού μετώπου

ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ