Τρίτη 27 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Οργανικά ενταγμένες στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

Η πραγματικότητα διαψεύδει την κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι οι Ελληνες στρατιώτες δε συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις στα ΝΑΤΟικά πολεμικά θέατρα

Η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί τους Ελληνες στρατιώτες στο μέτωπο του Αφγανιστάν, συνδράμοντας τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή

Eurokinissi

Η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί τους Ελληνες στρατιώτες στο μέτωπο του Αφγανιστάν, συνδράμοντας τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή
Τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ε. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της άτυπης συνόδου των ΝΑΤΟικών ομολόγων του, που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στην Μρατισλάβα της Σλοβακίας, για ακόμα πιο σφιχτή πρόσδεση της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, προσπάθησε να διασκεδάσει το κυβερνητικό στέλεχος με τον ισχυρισμό ότι για τη συμμετοχή των ελληνικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν ισχύουν οι λεγόμενοι «εθνικοί περιορισμοί», δηλαδή δεν παίρνουν μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Ο ισχυρισμός αυτός είναι χωρίς αντίκρισμα και στην ουσία του ψευδής, αφού η Ελλάδα και οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν από την πρώτη στιγμή ενεργά στον λεγόμενο αντιτρομοκρατικό πόλεμο που κήρυξαν το 2001 οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους. Ειδικά, η Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν, περίπου 200 στελέχη, είναι οργανικά δεμένη με τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής του Αφγανιστάν (ISAF) και αυτές υπηρετεί, ανεξάρτητα από τις αποστολές που κάθε φορά της ανατίθενται από τη ΝΑΤΟική διοίκηση.

Να σημειωθεί ακόμα ότι την ίδια ώρα ο Ε. Βενιζέλος διαβεβαίωνε πως η Ελλάδα έχει θέσει στη διάθεση των αναγκών των ΝΑΤΟικών επιχειρήσεων το Γ' Σώμα Στρατού, όπως αυτό έχει μετεξελιχθεί σε ΝΑΤΟικό στρατηγείο «χαμηλής ετοιμότητας» (HQ-NDC/GR). Μάλιστα, στη συμφωνία ίδρυσης και λειτουργίας του Στρατηγείου, που ψήφισαν μαζί στη Βουλή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η Ελλάδα αναλαμβάνει την υποχρέωση να φιλοξενεί στο έδαφός της πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα του ΝΑΤΟ για τις ανάγκες και τους σκοπούς των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, εκθέτοντας έτσι τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή σε ανυπολόγιστους κινδύνους.

Το συγκεκριμένο ΝΑΤΟικό επιτελείο, που εδρεύει στις εγκαταστάσεις του πρώην Γ' Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη με την επωνυμία «Επιτελείο του Σώματος Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα», έχει την ευθύνη για τον έλεγχο της περιοχής μας, ενώ κατά περίπτωση θα αναλαμβάνει και αποστολές στα διάφορα ιμπεριαλιστικά πολεμικά μέτωπα.

Συνολικά η Ελλάδα διαθέτει αυτή τη στιγμή περίπου 2.100 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στις ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικές αποστολές, μεγάλο μέρος των οποίων εντάσσονται στον «αντιτρομοκρατικό» πόλεμο στα πλαίσια του οποίου ξεκίνησε και η εισβολή στο Αφγανιστάν. Για τις αποστολές αυτές ο ελληνικός λαός πληρώνει κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πάνω από 300.000 εκατομμύρια ευρώ και εδώ δεν υπολογίζονται οι δαπάνες για εξοπλισμούς που πλέον όλο και περισσότερο προσαρμόζονται σε αυτού του είδους τις αποστολές.

Ακόμα, σε μόνιμη βάση, πέντε μεγάλες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού (φρεγάτες, υποβρύχια κλπ.) συμμετέχουν σε ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις με πρόσχημα την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας». Να θυμίσουμε, τέλος, και το ρόλο που έπαιξαν η βάση της Σούδας και οι άλλες ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις στο ελληνικό έδαφος τόσο κατά την εισβολή στο Αφγανιστάν όσο και στη συνέχεια στο Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ