Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Αν συνειδητοποιήσει τη δύναμή του ο λαός θα απορρίψει τους εκβιασμούς

Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ («ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ»): Κυρία Παπαρήγα όλο και περισσότερο ακούω τις τελευταίες ημέρες μια φράση: Το αποτέλεσμα κλείδωσε. Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια προσπάθεια ξεκλειδώματος. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι την Κυριακή δεν είναι το λεγόμενο πάρτι και ότι δεν υπάρχει αυτοδυναμία, ούτε του ΠΑΣΟΚ, ούτε της Νέας Δημοκρατίας, μια και ένας από αυτούς τους δύο θα κερδίσει. Ειρήσθω εν παρόδω, πολιτικοί κύκλοι τονίζουν συνεχώς ότι αν πάμε σε μια δεύτερη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση, τότε ο χώρος του ΚΚΕ θα συρρικνωθεί, γιατί ένα μεγάλο μέρος θα στηρίξει ενδεχομένως το ΠΑΣΟΚ. Μήπως είναι καλύτερα να υπάρξει λοιπόν από τώρα μια αυτοδυναμία και ένα ισχυρό ποσοστό για το ΚΚΕ;

ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Αυτός είναι ωμός εκβιασμός που γίνεται. Και ξαναλέω, μας απασχολεί ο καθημερινός εκβιασμός που δέχονται οι εργαζόμενοι παντού, η λαϊκή οικογένεια, οι νέοι άνθρωποι. Θα σας πω ένα πολύ απλό εκβιασμό, που είναι παράγωγο όμως του πολιτικού εκβιασμού, του εργοδοτικού εκβιασμού. Ξέρετε πόσα παιδιά πάνε να συμπληρώσουν το χαρτί, ποια σχολή θα βάλουν πρώτη στις εξετάσεις και συμπληρώνουν, όχι αυτό που θα ήθελαν να σπουδάσουν, αλλά αυτό που του λένε ότι μπορείς να βρεις δουλειά γρήγορα και να βγάλεις και λεφτά; Και ξέρετε πόσα παιδιά μπαίνουν σε αυτή τη σχολή και μετά δεν τους εμπνέει, δεν τους ενδιαφέρει, την παρατάνε, δεν είναι όλοι από τεμπελιά.

Ο λαός, όταν συνειδητοποιήσει σε βάθος τη δύναμή του, θα απορρίψει αυτούς τους εκβιασμούς. Και δεύτερον, γιατί πια αυτή η εκλογική μάχη, η εκλογική διαδικασία για το Κοινοβούλιο είναι τρόμος και φόβος; Κάθε διαδικασία στην οποία μπορεί ο λαός να πάει στην κάλπη και να ψηφίσει, δίνει και μια ευκαιρία. Εμείς το λέμε καθαρά: Αν χρειαστεί να γίνει δεύτερη εκλογική μάχη, ακόμα περισσότερο πρέπει να τους τσακίσεις.

Θα φτιάξουν κυβέρνηση. Εβδομήντα δισ. ευρώ αυτή τη στιγμή είναι έτοιμα για να τα πάρουν οι επιχειρηματίες. Τα 28 τα έχουν πάρει, είναι και τα υπόλοιπα ΕΣΠΑ κλπ., χώρια όλα τα άλλα. Τι λέτε; Εδώ τώρα ετοιμαζόμαστε να στείλουμε, εκπαιδεύουμε στελέχη για το Αφγανιστάν. Μα αν είναι δυνατόν! Κυβέρνηση θα φτιάξουν. Ευκαιρία είναι, ας γίνει και δεύτερη εκλογική μάχη. Δεν σκέφτεται ο εργαζόμενος; Δηλαδή τι θέλει ο εργαζόμενος; Μια ισχυρή κυβέρνηση, να μη γίνουν δεύτερες εκλογές; Και την άλλη ημέρα, τι θα κάνει όταν θα πληρώσει περισσότερους έμμεσους φόρους, όταν η εργοδοσία ξεσαλωμένη κυριολεκτικά θα λέει «ελάτε Σάββατο να δουλέψετε χωρίς αμοιβή, δουλέψτε 4 ημέρες ή θα παίρνω 4ωρίτες ή 3 μέρες τη βδομάδα θα δίνω δουλειά». Αυτό δεν το φοβάται ο εργαζόμενος; Τι φοβάται, μην δεν έχει υπουργό Εργασίας; Θα έχει.

`Η, μην τυχόν έρθουν μια ώρα αρχύτερα οι ξένοι σύμβουλοι. Ακουσα ο κ. Παπανδρέου θα φέρει, λέει, τους γιάπηδες απ' έξω, τους τεχνοκράτες. Αυτοί ξέρετε τι κάνουν. Αυτοί είναι άνθρωποι των γραφείων. Σπούδασαν, θα κάθονται εκεί στο πρωθυπουργικό γραφείο, θα ελέγχουν τους υπουργούς και θα στέλνουν τις ρετσέτες. Αυτοί και αν είναι εντελώς μακριά..., δεν έχουν ιδέα από μια λαϊκή κινητοποίηση. Το δέρμα τους είναι εντελώς χοντρόπετσο.

Είχαμε ένα Σπράο επί Σημίτη και τώρα θα έχουμε εκατοντάδες Σπράους παντού. Από την Παγκόσμια Τράπεζα, ειδικευμένοι στο Περού, θα έρχονται τώρα απευθείας. Τώρα σωθήκαμε. Θα τους φέρουμε αυτούς. Οι οποίοι δεν βγαίνουν στην τηλεόραση. Κορόιδα είναι, να βγουν; Μπορεί μερικοί από αυτούς να γίνουν και υπουργοί, κορόιδα είναι να βγουν στην τηλεόραση και να λένε η διέξοδος από την κρίση θα γίνει με το νοικοκύρεμα του κράτους και με το χτύπημα της ρουσφετολογίας; Μα είναι αστεία πράγματα αυτά.

Περιμένουν οι επιχειρηματίες να πάρουν τα χρήματα από την κατάργηση των ρουσφετιών; Δηλαδή τα Stage με τα... Από εκεί είναι που θα γίνει η κατάργηση της σπατάλης; Αυτοί δεν βγαίνουν, βγαίνουν τα πολιτικά πρόσωπα. Πού να βγουν; Αυτούς θα τους δείτε μετά με τα κουστουμάκια τους, τις γραβατούλες τους. Μπορεί και να μη γίνουν και υπουργοί, αλλά θα είναι μέσα στο πρωθυπουργικό γραφείο και θα συμβουλεύουν. Αυτό δεν το φοβάται ο κόσμος; Ο εργαζόμενος δεν το φοβάται;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ