Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Δεν μπορεί να είναι μονόδρομος η ανεργία, η φτώχεια, η ανασφάλεια

Λ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ («STAR»): Οπως είπατε και εσείς, η ιστορία του Κομμουνιστικού Κόμματος γνωστή και μεγάλη, ακόμα και οι συντηρητικοί διακρίνουν, μπορώ να πω, μια συνέχεια λόγων και έργων, το δε προγραμματικό σας πακέτο ελκυστικό, 1.300 ευρώ σύνταξη στους μισθωτούς, υγεία για όλους, παιδεία. Ας μου επιτραπεί η έκφραση κ. Παπαρήγα, γιατί δεν ψωνίζει μαζικά ο λαός από εσάς, κάνετε κάτι λάθος;

ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Κατ' αρχήν, με συγχωρείς πάρα πολύ, καταλαβαίνω οι δημοσιογράφοι έχετε μία ελευθεριότητα στο λόγο. Εμείς δεν έχουμε προγραμματικό πακέτο για το λαό. Εχουμε πρόγραμμα δράσης και πάλης, το οποίο βεβαίως το εκσυγχρονίζουμε, ανάλογα με τις εξελίξεις, στα αιτήματα, στην ιεράρχηση των αιτημάτων κλπ.

Δεύτερον. Ο λαός δεν ψωνίζει - με συγχωρείτε γι' αυτή την έκφραση. Δεν έχουμε κάποιο πακέτο να το ψωνίσει ο λαός. Εμείς ένα πράγμα λέμε στο λαό. Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου. Και όταν το λέμε αυτό, ξέρουμε πολύ καλά ότι θα μπουν μέσα στο κίνημα ευρύτερες λαϊκές μάζες και πολλές απ' αυτές τις λαϊκές μάζες θα κουβαλάνε και προκαταλήψεις και αντιθέσεις με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, δεν το φοβόμαστε αυτό.

Γιατί ξέρετε, όσο το κίνημα δυναμώνει, μπαίνουν και άνθρωποι όλων των πεποιθήσεων, είναι φυσικό. Δεν είναι ένα περιχαρακωμένο κίνημα, να είμαστε εμείς κι εμείς. Για τη λογική που λέει αφού ο λαός δεν ψηφίζει το ΚΚΕ, άρα το πρόγραμμά του το απορρίπτει, ψηφίζει Νέα Δημοκρατία ή ΠΑΣΟΚ, άρα εγκρίνει τα προγράμματά τους, εμείς ρωτάμε: Τότε γιατί είναι ο λαός δυσαρεστημένος; Αυτή είναι η αντίφαση. Και πρέπει ο λαός να λύσει αυτή την αντίφαση. Από τη μια μεριά να θυμώνει απέναντί τους, να είναι έτοιμος από τη Δευτέρα με χιλιάδες υπομνήματα, ήδη φτάνουν στα γραφεία τι να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση και την ίδια στιγμή, ενώ δεν περιμένει, πάει και τους ψηφίζει.

Ε, αυτή είναι η δύναμη της εξουσίας των μονοπωλίων.

Αρα, λοιπόν, εδώ υπάρχει εκβιασμός. Δεν υπάρχει αποπροσανατολισμός, δεν υπάρχει φόβος; Θα σας το πω καθαρά. Εχουν δημιουργήσει προϋποθέσεις ο λαός να μην πιστεύει στη δύναμή του. Εμείς, αυτό θέλουμε να πετύχουμε, να πιστέψει στη δύναμή του. Δεν είναι ευχαριστημένος ο λαός. Αν ο λαός ήταν ευχαριστημένος, τότε, θα σας πω καθαρά, εμείς θα έπρεπε να ψαχτούμε.

Ο λαός βογκάει και δεν τους έχει εμπιστοσύνη. Ξέρετε πόσους βλέπουμε που μας λένε, "εγώ θα ξαναψηφίσω τη Νέα Δημοκρατία, τι, να πάω στο ΠΑΣΟΚ;" 'Η λέει "θα πάω να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, το ίδιο θα είναι, αλλά δε μου ξαναπάει το χέρι στη Νέα Δημοκρατία".

Και μας λένε, αυτό που είπατε και εσείς, "συμφωνούμε μαζί σας, αλλά γίνονται αυτά;". Εμείς λέμε σ' αυτούς τους ανθρώπους, δοκίμασε, βρε παιδί μου, δεν μπορεί να είναι μονόδρομος η ανεργία, η φτώχεια, η ανασφάλεια για το αύριο. Αλλωστε, η ιστορία της ανθρωπότητας έτσι ήταν πάντα, προχωρούσε τελικά μπροστά.

Ε, λοιπόν, εμείς πιστεύουμε απόλυτα ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρχει και ανάκαμψη του κινήματος, και αναγέννηση του κινήματος. Και θέλουμε ακριβώς εκεί να συμβάλουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ