Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και όμοιος τον όμοιο αγαπά

Στην Πορτογαλία το «Μπλόκο» της Αριστεράς δηλώνει υπέρ της περικοπής των αποδοχών των εργαζομένων για να συμβάλουν στην έξοδο από την κρίση.

Συγκεκριμένα, ο Αντόνιο Χόρα, συντονιστής του εργατικού συμβουλίου της «AutoEuropa», μέλος της Εθνικής Επιτροπής του «Μπλόκου», δηλώνει στην εφημερίδα «Publico»:

«Οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν κάποιες θυσίες». Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν «οι εργαζόμενοι της AutoEuropa έχουν πετύχει ένα επίπεδο ωριμότητας που λείπει σε άλλες περιπτώσεις;» λέει: «Eίναι οι καλύτερα ενημερωμένοι. Δεν είναι μόνο από την ίδια την εταιρεία, αλλά και από την επιτροπή των εργαζομένων. Αυτό δείχνει ότι οι εργαζόμενοι αξίζει τον κόπο να κάνουν ορισμένες θυσίες τώρα, για να διατηρήσουν τη θέση εργασίας αύριο. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τι είναι πιο σημαντικό, η αμειβόμενη εργασία τα Σάββατα ή η ανεργία».

Και υποστήριξε ότι «η πληρωμή των εργασιών το Σάββατο θα πρέπει να είναι οκτώ ώρες (σ.σ δηλαδή χωρίς το 75% παραπάνω) και να καταβληθεί σε μετρητά και το υπόλοιπο σε ταμείο πίστωσης και όταν θα υπάρχουν κέρδη να πληρωθούν και τα υπόλοιπα». (Σημειωτέον η επιχείρηση που ζητά από τους εργάτες ο συνδικαλιστής του «Μπλόκου» να κάνουν θυσίες στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας «Φολκσβάγκεν», θυγατρική της οποίας είναι η «ΑυtoEuropa», το 2007 αποφάσισε να αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο για το έτος 2007 στα 700 εκατ. ευρώ).

Αυτά τα λίγα ...αντινεοφιλελεύθερα, κύριοι οπορτουνιστές. Καταλάβατε; Αλλά τι να καταλάβετε αφού όμοιος τον όμοιο αγαπά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ