Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πανστρατιά για δυνατό ΚΚΕ

Οσο πλησιάζουμε προς τη μέρα των εκλογών εντείνεται η προσπάθεια των επιτελείων και των κομμάτων της άρχουσας τάξης να προβάλουν ως μείζον θέμα την αντιμετώπιση της καπιταλιστικής κρίσης, το ποιος από τους δύο είναι καταλληλότερος να εφαρμόσει το ευρωενωσιακό σχέδιο «ανάκαμψης». Τόσο τα επιχειρήματα της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ περιστρέφονται γύρω από τη «μαύρη» κατάσταση στην οικονομία, τον όγκο των ελλειμμάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Το ποιον θα βάλουν να πληρώσει τα σπασμένα δεν το λένε ανοιχτά. Εως τώρα μόνο λεφτά στους επιχειρηματίες λένε ότι θα δώσουν. Ετσι, είτε προβάλλοντας την «αξιοπιστία» είτε την «υπευθυνότητα», ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ομολογούν ότι φέρνουν νέα θύελλα, ότι η επίθεση στην εργατιά, στη νεολαία και τα λαϊκά στρώματα, στο ίδιο το λαϊκό και εργατικό κίνημα, θα είναι ακόμα πιο σφοδρή και αμείλικτη.

Το ζητούμενο είναι οι εργαζόμενοι να μην υποκύψουν στον εκβιασμό για το ποιος θα είναι ο «καταλληλότερος» να εφαρμόσει τα μέτρα σε βάρος τους. Οποιος από τους δύο κι αν είναι στην κυβέρνηση η επίθεση θα είναι εξίσου βίαιη, θα χτυπήσει με την ίδια ένταση τους μισθούς, τις συντάξεις, την Κοινωνική Ασφάλιση. Η πραγματική επιλογή του λαού είναι αν θα δώσει ψήφο συναίνεσης στη νέα θύελλα που έρχεται, ή αν θα δηλώσει την απόφασή του να αντισταθεί, αν θα δυναμώσει τα θεμέλια της λαϊκής αντιπολίτευσης, αν θα ισχυροποιήσει την αγωνιστική φωνή κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Γι' αυτό και ο δρόμος που συμφέρει τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τους μικρούς επιχειρηματίες και επαγγελματοβιοτέχνες, την αγροτιά, τις γυναίκες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους είναι ο δρόμος της ενδυνάμωσης του ΚΚΕ. Εκεί βρίσκεται το δικό τους συμφέρον. Στο χέρι τους είναι την επομένη των εκλογών να έχει γίνει ένα βήμα προς τα μπρος, από καλύτερες θέσεις το λαϊκό και εργατικό κίνημα να βάζει εμπόδια στο βάθεμα της νέας καταιγίδας αντιλαϊκών μέτρων. Γι' αυτό και το ΚΚΕ, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, απευθύνεται ιδιαίτερα σε εκείνους που πρώτοι πρέπει να κάνουν το βήμα και, παρά τις όποιες διαφωνίες τους με το ΚΚΕ, να ρίξουν κόκκινο «βόλι» στην κάλπη:

Στους προοδευτικούς ανθρώπους, σε όλους εκείνους που έχουν συναντηθεί με το ΚΚΕ στους αγώνες ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους τρομονόμους. Στους εργαζόμενους που δε σκύβουν το κεφάλι, που παλεύουν πλάι πλάι με τους κομμουνιστές και τις ταξικές δυνάμεις ενάντια στους αντιασφαλιστικούς νόμους. Στους εργάτες που βλέπουν το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία. Στους αγρότες που συναντήθηκαν με το ΚΚΕ στα μπλόκα της αγροτιάς. Στους νέους που συναντήθηκαν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, στις μαθητικές καταλήψεις, στις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Στους νέους που η πρώτη τους ψήφος πρέπει να είναι ψήφος αντίστασης στη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα, που βάζει στο στόχαστρο πρώτα τα δικά τους δικαιώματα. Στους εργαζόμενους που έχουν ριζοσπαστική συνείδηση, που έχουν πια καταλάβει ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ότι ΝΔ- ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν, δε βελτιώνονται. Σε όλους αυτούς που λένε «φτάνει πια», που από την ίδια τους την πείρα γνωρίζουν ότι υπάρχει ελπίδα. Και η ελπίδα βρίσκεται στο δυνατό ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ