Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ - Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
Ο λαός πρέπει να βγει πιο δυνατός από την κάλπη

MotionTeam

κ.ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ («ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ FLASH»): Εχετε απευθύνει αλλεπάλληλες εκκλήσεις στο μέσο ψηφοφόρο να αποτρέψει την αυτοδυναμία της νέας κυβέρνησης. Αυτό ενδεχομένως να κριθεί και από τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Το Κομμουνιστικό Κόμμα επιθυμεί την είσοδο του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοινοβούλιο, ως μιας δύναμης που στην χειρότερη περίπτωση θα ασκεί πίεση στους μεγάλους, ή προτιμά τον αποκλεισμό του ως ενός ρεφορμιστικού σχηματισμού που αποπροσανατολίζει, όπως πάνω - κάτω έχετε πει;

ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Σύνθημα «όχι στην αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ» δεν έχουμε βάλει. Οπως και «όχι στην αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας». Γιατί αυτό είναι ένα εκλογικίστικο σύνθημα, το οποίο, αν θέλετε, μπορεί ακόμα και να παραπέμψει στο εξής: Να μη βγει αυτοδύναμο το ΠΑΣΟΚ για να προσθέσουμε κι εμείς κάτι στην αυτοδυναμία του.

Εμείς λέμε: Τα δυο κόμματα να χάσουν όσο γίνεται περισσότερες ψήφους ή να μην πάρουν, αν θέλετε, αυτές που πιστεύουν ότι θα πάρουν. Και μάλιστα έχουμε πει να χάσουν στις εργατογειτονιές, στις αγροτικές περιοχές που έχει πληγεί η αγροτιά, να χάσουν στις γειτονιές εκείνες που υπάρχουν μικροί επιχειρηματίες.

Εμείς θέλουμε ο λαός να γλιτώσει από τον εκβιασμό που του κάνουν «να έχεις μια ισχυρή κυβέρνηση, να έχεις μια κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία». Δηλαδή, προσπαθούμε να πούμε στο λαό και να τον πείσουμε: «Πρέπει να βγεις εσύ πιο δυνατός από την κάλπη και να έχει υποστεί πλήγματα, και η κυβέρνηση, και η αξιωματική αντιπολίτευση. Και μέσα από τα πλήγματα που θα υποστούν αυτοί, να υποστούν πλήγματα και οι επιλογές των μεγάλων, των επιχειρηματιών». Δηλαδή, καταψηφίζεις Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι καταψηφίζεις τις εντολές του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και τα λοιπά. Δεν είναι μόνο ψήφος κατά των κομμάτων.


*

Από κει και πέρα, μας ενδιαφέρει η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να χάσουν αυτό που λέμε ψήφους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, όσο γίνεται περισσότερο. Μαζικά. Λέμε, όσες περισσότερες να πάνε στο ΚΚΕ, γιατί εδώ ξέρεις ότι θα μείνουν με τη μεριά της αντιπολίτευσης. Δε θα πάνε στο ΠΑΣΟΚ την άλλη μέρα για διαπραγμάτευση, είτε έχει, είτε δεν έχει αυτοδυναμία. Δε θα αρχίσουμε τις προγραμματικές συζητήσεις και ούτε θα ταυτιστούμε με τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση προς το ΠΑΣΟΚ. Γιατί, ας πούμε ο ΛΑ.Ο.Σ. θα κάνει αντιπολίτευση ενδεχομένως από κοινού με τη Νέα Δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ. Εμείς δε θα ταυτιστούμε, ούτε με το ΛΑ.Ο.Σ., ούτε με τη Νέα Δημοκρατία.

Επομένως, ξέρεις τι ψηφίζεις. Ξέρεις και πού διαφωνείς μαζί μας όταν μας ψηφίζεις, ενώ με τους άλλους λίγο μπορεί να χάσεις το πού ψηφίζεις, πού συμφωνείς, πού διαφωνείς. Είναι λίγο άγνωστο το τι θα γίνει την άλλη μέρα από τις εκλογές.

Από κει και πέρα, ο λαός θα αποφασίσει πόσα κόμματα θα βάλει μέσα, αν θα βάλει έξι ή εφτά κόμματα. Εμάς μας ενδιαφέρει να είναι ψηλά το ΚΚΕ. Δεν μπορούμε να ασχοληθούμε και να κάνουμε συνδυασμούς, αν θέλετε, για όλα τα κόμματα. Οσο πιο ψηλά γίνεται το ΚΚΕ. Οσο πιο κάτω αυτοί και όσο πιο ψηλά το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ