Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κοροϊδεύουν τους ανέργους

Την ώρα που το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία, των 700 και πλέον εργαζομένων του ομίλου «Ασπίς», βρίσκεται στον αέρα και ενώ ακόμη δεν έχουν πάρει τα δεδουλευμένα τους, η κυβέρνηση και το υπουργείο Απασχόλησης αποφάσισαν την «έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο». Αυτή η εξέλιξη, δείχνει, χωρίς πολλά πολλά, τι περιμένει τους εργαζόμενους που χάνουν ή θα χάσουν τη δουλειά τους. Επιδόματα πτωχοκομείου, δίχως καμιά ουσιαστική πολιτική προστασίας του δικαιώματος της εργασίας. Γιατί, άλλωστε, να το κάνουν αυτό είτε κυβέρνηση είναι η ΝΔ, είτε το ΠΑΣΟΚ; Και οι δύο με τους νόμους τους, προώθησαν και ψήφισαν την καταστρατήγηση αυτού του δικαιώματος. Ακριβώς αυτή είναι η πολιτική που προέταξαν και συνεχίζουν να προτάσσουν.

Ιδιαίτερα, όμως, το παράδειγμα των εργαζομένων του ομίλου «Ασπίς» που πετάχτηκαν στο δρόμο, είναι πηγή άντλησης συνολικών συμπερασμάτων, για τους εργαζόμενους της χώρας. Απ' τη μια, δίνει «οικονομική ενίσχυση», αντί για δεδουλευμένα, και απ' την άλλη, σύμφωνα με τις υποσχέσεις της υπουργού, τάζει επιδοτούμενα προγράμματα με ημερομηνία λήξης. Προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης, προώθησή τους σε νέες θέσεις εργασίας με ενισχυμένη επιδότηση για ένα έως τρία χρόνια, προώθηση της επιχειρηματικότητας με ποσό της τάξης των 30.000 ευρώ σε όσους εργαζομένους επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση. Αυτή είναι η πρόταση του υπουργείου και μ' αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση όχι μόνο πετάει στον Καιάδα τη μόνιμη και σταθερή εργασία, αλλά με θράσος προβάλλει το σύνολο της αντεργατικής φαρέτρας ως στήριξη των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι, τόσο του ομίλου «Ασπίς», όσο και συνολικά, πρέπει τώρα, να απαντήσουν σε όλες αυτές τις αντεργατικές μεθοδεύσεις, που πλασάρουν ως «παροχές υπέρ των εργαζομένων» τα ψευτοπρογράμματα κατάρτισης και τα επιδόματα πτωχοκομείου. Μεθαύριο, να «μαυρίσουν» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ