Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Βρώμικος πόλεμος στο ΚΚΕ

Ν. ΜΟΡΦΟΝΙΟΣ («ΑΥΓΗ»): Εγώ θα σας ρωτήσω κάτι επίκαιρο. Αναφερθήκατε στους καθημερινούς εκβιασμούς που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, την επέκταση της προσωρινής εργασίας, σε αντιδιαστολή με τη σταθερή και μόνιμη. Θα ήθελα να σας ρωτήσω για την υπόθεση των 220 συμβασιούχων στο Δήμο Νίκαιας, η διοίκηση του οποίου πρόσκειται στο ΚΚΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας, το 2003 ο δήμαρχος κ. Μπενετάτος απέλυσε 220 συμβασιούχους και οι εργαζόμενοι μετά από 4 χρόνια δικαστικών αγώνων, δικαιώθηκαν το 2007 με απόφαση του ΑΣΕΠ. Στα τέσσερα αυτά χρόνια ο σύλλογος καταγγέλλει επί λέξη, δεν τα λέω εγώ, τα λέει ο σύλλογος, την τρομοκρατία της διοίκησης, τις διώξεις κατά των εργαζομένων και εκλεγμένων συνδικαλιστών, τις παράνομες περικοπές των ημερομισθίων σε νόμιμες επισχέσεις εργασίας. Ενώ ακόμα και σήμερα λέει ότι παραμένουν εδώ και μήνες απλήρωτοι, μετατίθενται και περικόπτονται τα μεροκάματά τους. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Ναι, στις ευρωεκλογές του 2009 φτάσαμε με την υπόθεση ΓΕΡΜΑΝΟΣ, το ΚΚΕ έχει το ΓΕΡΜΑΝΟ. Τώρα τον ξέχασαν το ΓΕΡΜΑΝΟ. Εφυγε ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ από τη μέση. Κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν άλλο.

Και μου κάνει εντύπωση, αυτοί που έλεγαν ότι έχουμε το ΓΕΡΜΑΝΟ και ότι έχουμε μετοχές, δεν έφεραν ποτέ αποδείξεις και δε ερωτώνται τώρα, «τι έγινε, τις βρήκατε τις αποδείξεις για το ΓΕΡΜΑΝΟ»; Πήγαμε στις εκλογές με το ΓΕΡΜΑΝΟ. Τώρα επιλέχτηκε, τρεις μέρες πριν τις εκλογές, να πάμε με το Δήμο Νίκαιας. Με ένα ψέμα.

Ο Δήμος Νίκαιας είναι ο μόνος Δήμος - αν υπάρχει και άλλος να ζητήσω συγνώμη, ξέρω μόνο το Δήμο Νίκαιας - ο οποίος μονιμοποίησε τους έκτακτους υπαλλήλους. Δηλαδή, αυτούς οι οποίοι απολύθηκαν όταν έληγε ο βίος των δημοτικών επιχειρήσεων, τους προσέλαβε αυτούς τους εργαζόμενους στο Δήμο Νίκαιας και πάλεψε και έγιναν μόνιμοι. Αυτή είναι η ιστορία.

Και σε αυτή την περίπτωση, λες το εξής πράγμα. Καλά, ένα ευχαριστώ σε αυτό το δήμαρχο - όχι προεκλογικά, θα ήταν λάθος - ένα ευχαριστώ σε αυτό το δήμαρχο δεν πρέπει να ειπωθεί; Και να σας πω και κάτι άλλο;

Τη συνέχεια, τώρα θα απαντήσουν, ξέρω, είμαι βέβαιη, γιατί σου λέει μέχρι τις εκλογές τι φτάνει στα κανάλια; Η φωνή του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ από δίπλα, φτάνει πιο ισχυρή.

Μπορεί να θέλεις και αυτοδύναμη κυβέρνηση, θέλεις και να μπεις στη Βουλή. Να μπεις, αλλά όχι έτσι. Να μπεις, με γεια σου με χαρά σου. Σου λέει, «τώρα εμείς θα πούμε, θα πούμε μέχρι την Κυριακή το πρωί, σαν το ΓΕΡΜΑΝΟ, μετά το ξεχάσαμε».

Και πάλεψε ο δήμαρχος, για να αναγνωρίσει η κυβέρνηση, το υπουργείο Εσωτερικών, στην όποια χρηματοδότηση δίνει στους δήμους, τη μισθοδοσία των ανθρώπων αυτών μέσα στη μισθοδοσία του δήμου. Γιατί δεν αναγνωρίζονται οι συμβασιούχοι.

Ας αφήσουμε αυτή την ιστορία...

Να πηγαίνουν οι εργαζόμενοι στον κ. Παυλόπουλο, μαζικά απ' έξω και να μην τα βάζουν με τους δημάρχους που παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Η Κοκκινιά είναι η σύγχρονη «επιχείρηση - ΓΕΡΜΑΝΟΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ