Σάββατο 15 Αυγούστου 2009 - Κυριακή 16 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
KKE
Διάβημα στον υπουργό εσωτερικών

Σε τηλεφωνικό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο προχώρησε αργά το βράδυ της Πέμπτης 13/8 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, για τους 23 Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες που κρατούνται στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Μερσινιδίου Χίου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ζήτησε να μην επαναπροωθηθούν με κανένα τρόπο στην Τουρκία οι 23 Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες, να τους δοθεί η δυνατότητα κατάθεσης αιτημάτων χορήγησης πολιτικού ασύλου χωρίς προσκόμματα και κωλυσιεργίες και να επιτραπεί η είσοδος δικηγόρου στο Κέντρο Κράτησης, που θα βοηθήσει στη συμπλήρωση των αιτήσεων ασύλου.

Ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύθηκε ότι δε θα μετακινηθεί κανένας Κούρδος πρόσφυγας από τη Χίο και ότι θα επιτραπεί η είσοδος δικηγόρου και η επικοινωνία με τους Κούρδους κρατούμενους στο Κέντρο Κράτησης.

Το ΚΚΕ θα βρίσκεται σε επιφυλακή και καλεί τον ελληνικό λαό να εκδηλώσει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του απέναντι στους Κούρδους πρόσφυγες, αλλά και σε όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες που βιώνουν με τον πιο βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο τις διώξεις και τους εξευτελισμούς των καθημερινών αστυνομικών επιχειρήσεων σε βάρος τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ